כף הרגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

03/08/2007 | 13:01 | מאת: אביב

שלום רב! אומרים שהשימוש הנכון בכף הרגל הוא, כאשר הדריכה מתבצעת ממרכז העקב ואז עוברת לחלק החיצוני של הכף ומשם לכיוון האצבעות. עם כל הנסיונות, איני מבין כיצד אפשר לבצע תעלול כזה עם כף הרגל לאורך ההליכה. כמו"כ יש דיעות שאומרות שכיום לא מדובר על נחיתת כף הרגל לקרקע, אלא על הנחתה, ושלא צריך לשמוע את החבטה או יותר נכון איזשהו רעש, כאשר הכף נוחתת לאדמה, כיצד הדברים מתבצעים הלכה למעשה?

התנועה מתבצעת ברצף של עקב-כף רגל-אצבעות. מרכז הלחץ מתקדם מהר לכרית כף הרגל, שם מגיע העומס לשיאו ונשאר שם עד שהרגל עוזבת את הקרקע. צעידה של כפות הרגליים הינה בסיבוב חיצוני או פנימי, על פי המנח הטבעי של הגוף והציר הגרמי של הגפה התחתונה. נחיתת כף הרגל תיעשה בעקב הרגל. הלחץ מועבר לכיוון האצבעות, אשר נותנות את הדחיפה להנפת הרגל ולהעברתה קדימה. תחילה העומס הינו בצד החיצוני של העקב, לאחר מכן הלחץ עובר קדימה דרך החלק החיצוני של כף הרגל, ואז משנה כיוון ועוזב את כף הרגל דרך המרווח שבין אצבע 1 ל-2 (בצד הפנימי של כף הרגל). קישור: http://www.bio-phyz.com/foot.asp תנועה זו מתרחשת באופן אוטומטי ללא צורך או אפשרות בשליטה מודעת ומכוונת לאורך זמן. במידה וקיימת בעיה ביומכאנית בתנועת כף הרגל (למשל, היפרפרונציה- צניחה פנימית של כף הרגל- כמו פלטפוס) או בעיה אחרת בגפה התחתונה, התנועה התקינה תשתבש, ואז יש צורך באבחון ובטיפול. בהחלט נכון, כף הרגל צריכה לנחות על הקרקע באופן נשלט בעיקר על ידי הרגל הנגדית שבאותו רגע נמצאת על הקרקע. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה