עומס בשעת ריצה- עוד שאלה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2007 | 13:52 | מאת: דני

כיצד חישבת את העומס כמשקל הגוף? כתבת: "בזמן ריצה העומסים גבוהים ביותר (יחסית להליכה) ויכולים להגיע עד פי 3 ממשקל הגוף. שיא האימפקט בנחיתה/ בלימה בדרך כלל פי 1.5-2 ממשקל הגוף, ועיקר שיא העומס בשלב הדחיפה, פי 2.5-3 ממשקל הגוף." בלינק שנתת נתונים עומסים ביחידות לחץ,לא ברור לי לאיזה שטח הלחץ של הגלאים האלה מתייחס. כיצד ניתן באמת לחשב את העומס בק"ג מתוך הלחץ המקומי? האם ניתן באמת לחלק את הרגל לשלושה חלקים הנושאים בעומס בשעת המגע עם הקרקע? אשמח לקבל הסבר. תודה מראש

הלינק היה להמחשת צורת פיזור הלחץ בלבד. הכח/ משקל נמדד במעבדות הליכה על ידי פלטות כח המודדות את הכוחות הפועלים על הגוף בתנועה (מחושבים על בסיס החוק השלישי של ניוטון, אשר קובע שלכל כוח מופעל ישנה תגובה שווה בעוצמה ומנוגדת בכיוון). 1 Pa = 1 N / m² = 1 kg / m • s². החלוקה התפקודית של כף הרגל היא לשלושה אוזרים; אחורי, אמצעי וקדמי. כך אפשר לאבחן את התפקוד המכאני של כף הרגל. באופן מדעי יש לחלק את כף הרגל למינימום 4 חלקים ואפילו עד 9. מאמר בנושא: הליכה ותנועה: ואף על פי כן נוע תנוע בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה