כאבי רגליים וחוסר תחושה בבהונות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/08/2009 | 13:35 | מאת: גלי

שלום, לפני כחודשיים חזרתי מניו יורק, ומאז אני מרגישה את הבהונות כגוש בשר מת , אני מרגישה מעט כשנוגעים בבוהן אבל התחושה היא אינה אותה תחושה כשם שנוגעים בשאר האצבעות. בנוסף, יש לי כאבי רגליים בזמן הליכה ומנוחה. וקשה לי לעמוד וללכת זמן ממושך. הלכתי לרופאת המשפחה והיא אמרה לי לעסות את הרגליים אבל עדיין אני מרגישה את אותה תחושה. מה עליי לעשות? האם זה יתכן בגלל הטיסה הארוכה , הליכה מרובה או בגלל שיש לי בקע דיסק מרכזי שטוח הלוחץ על השק הדורלי במרווח L4-L5? אודה לך על תשובתך. גלי

גלי שלום, אני מניח שאת בריאה ללא מחלות אחרות. ככל הנראה המקור לסמפטומים הוא הגב. בקע דיסק מרכזי יכול לתת פגיעה עצבית דו צדדית. ישישבה ממושכת מגבירה את הלחץ על הדיסק וגם הלחץ על העצבים. לכן, אני ממליץ שתפני לטיפולי פיזיותרפיה: 1. מובילזציות - לחיצות על החוליות על מנת למרכז את הדיסק ולהפחית את הלחץ מהעצב. 2. תרגול לשיפור תנועה הישור של הגב התחתון להפחית את הלחץ הדיסקוגני. 3. תנועתיות ומתיחת מערכת העבצים. הסבר קצר על כאב גב תחתון: http://bio-phyz.imacs.co.il/spine.asp http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3576899,00.html בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה