הושבה בכסא גלגלים למטרת תכנות מוח מחדש

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

18/06/2009 | 00:10 | מאת: חגיגה

שלום סאם חמיס הנכבד, אבי היקר בן 81. נכה צה"ל מתש"ח. פצוע ראש יותר מ50 אחוזי נכות. בין היתר רסיס מוקש בראשו עדיין, פלג גוף ימני חלש יותר והליכתו לא בטיחותית. (יש לו מלווה ממשרד הביטחון ?) שאלתי הדחופה : האם נכון להושיבו על כסא גלגלים למס. חודשים לשם שיקומו היעיל? כלומר, יקבל פיזיותרפייה רלוונטית להליכה נכונה יותר ובכדי שתהייה יעילה, כדי שהמוח יפנים תבנית הליכה אחת, למרחקים גדולים יוסע בכסא גלגלים ? האם גישה זו אכן מומלצת ? בכבוד ותודה על תשובה מקצועית, מפורטת ומהירה. דחוף ביותר.

שלום, המחשבה נכונה אך הגישה קיצונית. חשוב ללכת הליכה איכותית. לכן מטופלים מקבלים הנחיה ללכת עם שני קביים ולא אחד אפילו אם כשהם יכולים, על מנת למנוע צליעה ולאפשר למידה מוטורית בתנועה תקינה. אבא שלך סובל מפגיעה כרונית, ואני מניח שההליכה שלו לא תקינה מאז הפגיעה. יהיה מאוד קשה/ בלתי אפשרי להביא אותו להליכה תקינה ללא צליעה. הנזק שיתרחש מאז להליכה, במיוחד בגיל 81, הוא נזק רב שכולל הרבה מערכת כמו לב ריאה, חולשת שרירים ועוד... המטרה כאן היא קודם כל להשיג יכולת תפקדית כמה שיותר גבוהה אפילו אם זה על חשבון צליעה. במידה ואפשר לטפל ולהתאים עזרים כמו סד או מקל על מנת לשפר את איכות התנועה אבל בלי להגביל את רמת התפקוד, מצויין. אבל בשום פנים ואופן לא להגביל את תנועתו ותפקודו. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה