אי שויון באורך הרגלים?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/06/2009 | 23:18 | מאת: אבי

שלום רב לפני 4 חודשים שברתי את צוואר עצם הירך בתאונת רכיבה בשטח,כיום אני הולך בדריכה מלאה שוחה ומבצע צעידות של עד 40 דקות בקצב נמרץ וכמובן מבצע הרבה פיזיותרפיה.תחילת הדריכה החלקית לוותה בבעיות גב קשות ,הרגשתי שהרגל המנותחת ארוכה מהבריאה ועם המעבר לדריכה מלאה זה היה נראה לעין,רופא המשפחה והפזיותרפיסטית מדדו ואישרו אך האורטופד ששלח אותי לצילום מצא שאין שוני/שינוי באורך הרגלים.האחרונים לא יודעים להסביר את העניין אך אמרו שיתכן שמדובר במשהוא שקשור לשרירים.אני בן 43 ,כרגע הולך עם ספידות ברגל הקצרה ומוטרד מכך שאף אחד מהמטפלים אפילו לא מתווה כיוון לטיפול בעניין.אודה על תשובתך

אבי שלום, השיטות הקליניות היחידות למדידת אורך רגליים הנן: מדידה בעזרת סרט מדידה בשכיבה או בדיקת איזון האגן תוך הכנסת הגבהות תחת הרגל הקצרה. הבדל באורך רגליים נפוץ מאוד לאחר שברים, אך גם חולשת שרירים יכולה להשפיע על איזון האגן. 1. פיזיותרפיסטים מכירים את הנושא טוב מאוד. לכן כנראה שהפיזיותרפיסטית שלך צודקת! 2. הבדיקה המקיפה ביותר הינה ניתוח תנועה בתלת מימד שלוקחת בחשבון את כל הנתונים: על הבדל באורך רגליים: http://www.doctors.co.il/ar/6861/על+הבדל+באורך+רגליים מה שעושה את ההבדל: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=723&a=92406&c=4625&sc=0&ssc=0 בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה