שכחתי איך שוחים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

08/06/2009 | 17:58 | מאת: בן 68

שלום אני בן 68. כל חיי הספורט העיקרי שלי היה שחייה. לאחרונה כל פעם שאני מנסה לשחות אני מתקדם קצת ונעמד כאילו שכחתי כיצד שוחים. אני עושה את התנועות אך לא מצליח להתקדם. הרופא משפחה שלח אותי לאקו לב והבדיקה יצאה תקינה. דבר זה מתסכל אותי מאוד. מה יכולה להיות הבעיה ולמי עלי לפנות? תודה.

שלום, אני מבין שלא מדובר בתופעה ספיציפית שמופיעה כמו כאב. לא ברור לי אם אתה שוחה באופן קבוע או חזרת לשחיה לאחרונה לאחר הפסקה. במידה וכך, לרוב מדובר בקושי על רקע חולשת שרירים ספיציפית לשחיה, שליטה שרירית בתוך המים, ויכולת פיזיולוגית בתוך המים. וכך, הדרך היחידה היא תרגול שחיה עד שיתשתפר. לרוב זה יתרחש די מהר, תוך מספר שבועות בתרגול 3-4 פעמים בשבוע. במידה ואתה שוחה באופן קבוע והתלונה הזאת התרחשה באופן פתאומי, יש לפנות לפיזיותרפיסט מומחה ספורט לבדוק את כל מערכת השרירים במיוחד זו האחראית על השחיה. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה