מפרקי ירך ונעלי אפוס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

20/12/2008 | 23:12 | מאת: מינה

האם טיפול בנעלי אפוס יכול להקל על כאבי ירכיים ולשפר את משך ההליכה ללא כאבים?

מינה שלום כמו ההתייחסות לבעיות בברכיים כך גם לגבי מפרק הירך- נעלי אפוס פותחו תוך מחשבה ביומכאנית נכונה אשר עד עתה לא יושמה בהליכה.המנגנון החזק ביותר בנעלי אפוס הוא תרגול השליטה השרירית עצבית (שליטה מוטורית). התרגול מבוצע בזמן התפקוד היומיומי תוך כדי הליכה ועמידה. תרגול מסוג זה מיושם בטיפולי פיזיותרפיה באמצעות תרגול על משטחים לא יציבים (כמו פטריה) אך במצב סטטי של עמידה בלבד. במידה והבעיה הינה חולשת שרירים ופגיעה בשליטה הנוירומוטורית, השימוש בנעלי אפוס יכול בהחלט לעזור. חשוב לשלב טיפולי פיזיותרפיה במיוחד אם קיימת הגבלה תנועתית מפרקית, כי אני בספק במידת השיפור בטווחים כתוצאה משימוש בנעליים בלבד. לגבי הפחתת הכאבים, שיפור השליטה המוטורית והתחושה העמוקה גם יוביל להפחתה בכאבים. בנוסף, באפוס טוענים כי ניתן על ידי שינוי מיקום הכדורים להפחית עומסים על איזורים מסוימים במפרק. למיטב ידיעתי לא פורסם מחקר בנושא. המסקנות עד היום בעיקר מבוססות על הסתכלויות קליניות. במידה וקיימת פגיעה כלשהי התרגול בנעלי אפוס יכול לטפל בפגיעה וכך יביא לתפקוד יותר טוב. בכל מקרה אפשר לפנות לצוות המקצועי באפוס ליעוץ בנושא. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה