האם הליכון בריא לרגלים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

04/12/2008 | 19:57 | מאת: יוטארר שורץ

אומרים לי שעדיף לרוץ בחוץ או בים אבל שלא להיז לרוץ על הליכון בגלל שזה דופק את הרגליים. האמנם

שלום רב, האימרה לא נכונה!! על פי מחקרים שחקרו את הנושא,לא קיים הבדל בטכניקת הריצה בחוץ או על הליכון. כיום קיימים הליכונים עם בולם זעזוע אפקטיבי מאוד המפחית את מידת העומסים על המפרקים. בנוסף, הליכה בחוץ דווקא יותר קשה מכיוון שמשטח הדריכה אינו אחיד ולכן מאתגר את מערכת השריר שלד הרבה יותר, ואי לכך יותר קשה לרוץ בחוץ. לגבי הריצה בים- זוהי הריצה הקשה ביותר כיוון שהחול רך ובנחיתה סופג את הכוחות, אך נדרשים כוחות גדולים מהשרירים על מנת לשמר ציר תנועה תקין של הגפה התחתונה (ללא קריסה לצדדים). בנוסף, בדחיפה כוח רב נספג בחול ועקב כך הגוף נדרש לייצר הרבה יותר כוח לדחיפה על מנת להתקדם. לידיעתך- יש לשים לב שבריצה קרובה למים, אומנם החול קשה אך מישור הדריכה משופע!!! ריצה נעימה סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה