כאב בדריכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/10/2008 | 20:49 | מאת: עידן

סאם שלום. לפני שבועיים לאחר ריצה של כשלושה קילומטר, אותה אני מבצע יום יום על דרך עפר, הופיע כאב חד בעת דריכה על הקרסול. הכאב התפתח והחמיר תוך 24 שעות. לא סובבתי את הרגל בעת הריצה ולא הופיעה נפיחות. תנועות של כף הרגל אינן גורמות להופעת הכאב אלא נשיאת משקל על העקב בלבד. כדי להמנע מכאב אני הולך על קצות האצבעות. לפני כחודשיים היה לי ארוע של נקע בקרסול ללא פגיעה ברצועות בבדיקת mriנראתה אנומליה של המשטח הפרקי בין עצם הטאלוס והקלקנאוס( המשטח הפרקי אינו חלק). הרופא הפנה אותי לביצוע אולטרה סאונד של הקרסול. האם מדרסים יכולים למנוע הישנות של הבעיה או שעלי להימנע מריצה?

עידן שלום, 1. הדרך ארוכה עד שאמליץ לך להפסיק לרוץ! 2. US יתן לנו תמונה למצב של הרקמות הרכות. סביב הקרסול מדובר בעיקר בגידים.לכן, יכול להיות שמדובר בפגיעה גידית. 3. ה MRI מצביע על פגיעה במפרק הסובטלר. צריך לבדוק את תנועות המפרק ע"י סיבוב פנימי או חיצוני של כף הרגל. 4. לגבי מדרסים: במידה וקיים מבנה ומנח לא תקין שגורם לכאב, יש מקום למדרס הביומאכני, על מנת שיעזור לתקן את המנח והתנועה בזמן ריצה. 5. יש צורך בבדיקה קלינית מקיפה. ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט מומחה ספורט או אורתופד לאבחון וטיפול. אני מפנה אותך למאמר בנושא של כף הרגל והשפעת המדרס הביומכאני. http://www.endure.co.il/?categoryId=15057&itemId=55154 בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה