נעלי MBT

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

31/08/2008 | 22:27 | מאת: נילי

לאחרונה שמעתי על נעלים שנקראות MBT, בהן הסוליה היא בצורה קמורה ונוקשה - יחסית לנעלים אותן אני רגילה לנעול בדרך כלל. האם זה באמת יעיל, כמו בפרסומת? או אולי נעלים רגילות, בעלי סוליה רכה וגמישה עושים אותה עבודה לרגל בהליכה? האתר שלהם: http://www.swissmasaius.com/ תודה רבה על תשובתך,

נילי שלום, נעלי ספורט בדגמים הטובים מספקים תבנית תנועה תקינה ויעילה ביומכאנית. לנעלי MBT מבנה ביומכאני חכם. הן מאפשרות גלגול של כף הרגל על הקרקע מה שדורש יותר עבודה שרירית ליצוב. אין עדיין מספיק מחקר שנעשה על הנעליים. ישנם מספר מצבים של בעיות אורטופדיות שהן מומלצות מאד לשימוש. אני לא יכול להמליץ על השימוש בנעלים באופן גורף. אין ספק שצריך לבדוק אם יש אינדקציה להמליץ עליהם , והאם תבנית ההליכה עם הנעליים נשארת תקינה. זה הבחלט אינדיבידואלי ותלוי במבנה הבסיסי של הציר הגרמי של הרגליים, המנח הביומכאני של המפרקים והשליטה השרירית. במידה ולאחר אבחון אצל מומחה בכף רגל ישנה אינדיקציה לשימוש, הן עשויות להיות פתרון טוב מאד. בברכה, סאם

28/08/2010 | 21:48 | מאת: ארנון

אני התחלתי להשתמש עים נעליMBT לאחר ניתוח אורתוסקופיה שעברתי אני סובל משחיקת סחוסים חמורה והנעליים האלה הצילו אותי בעזרתם חזרתי ללכת נורמלי ואני רק בתחילת הדרך

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה