שאלה על nee cage

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/08/2008 | 11:37 | מאת: מיה

האם ידוע לך על ברך שנזרקת לאחור בהליכה שאצלי היא תוצאה מפגיעה של טרשת נפוצה שבה אני חולה.רופאה שיקומית המליצה על nee cage שיחזיק את הברך במקום שלא יגרם נזק המשכי.האם ידוע לך על זה? אשמח מאוד לתשובה ממך תודה רבה!

שלום מיה, Knee cage הינו סד תומך בברך המונע נעילת ברך ולעיתים מצליח למנוע יישור יתר. בעקרון, יש לבדוק אם המכשיר אכן מתאים ומצליח באמת למנוע את הנעילה. המכשיר מספק תמיכה פסיבית ויש לשים לב שלא לפתח תלות שתגרום לחולשה שבעקבותיה קשיי הליכה ונעילה חריפה יותר כאשר המכשיר מוסר. כדאי לבדוק את מקור הנעילה שכן לרוב זו יכולה להיות תוצאה של הגבלה בתנועה סביב הקרסול ,חולשה של שרירי הסובך, חולשה של השרירים המייצבים של הברך: הארבע ראשי ומכופפי הירך, או חולשה של השרירים סביב הירך והאגן. על פי האבחנה למקור יש לטפל. לדוגמא: במידה ומדובר בחולשה סביב הקרסול, ייתכן והתאמת נעל או סד תהיה נכונה יותר לפתרון הבעיה מאחר וכך נטפל במקור ולא רק בסימפטום. בנוסף, כדאי לפנות לטיפול שמרני בפיזיותרפיה שבעיקרו חיזוק ושליטה מוטורית למניעת הנעילה וחיזוק השרירים המעורבים. בכל מקרה, במידה ויוחלט להשתמש בתמיכה חיצונית, השימוש מומלץ למספר שעות ביום בלבד על מנת להימנע מתלות והחלשות נוספת של מערכת השרירים. בריאות שלמה סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה