כאבים בהליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

22/07/2008 | 02:38 | מאת: אדוה

שלום, אני בת 30, צועדת 2-3 פעמים בשבוע למשך שעה מזה 5 חודשים. בהתחלה סבלתי מכאבים בשוק הקדמית (מהברך ומטה) וכן בכף הרגל העליונה, אך בחודשיים האחרונים הם פסקו. בשבוע אחרון חזרו שוב כאבים אלו לאחר חודשיים של צעידה ללא כאב. הכאב מורגש בזמן הצעידה הספורטיבית בלבד, ונרגע לאחר מנוחה. אין אודם או נפיחות. אציין עוד כי אני מקפידה להתחיל בצעידה איטית כ 15-20 דקות, ומגבירה את המהירות בהדרגה. כמו כן מבצעת מתיחות לפני הצעידה ואחריה, ונועלת נעלי ריצה מקצועיות עם בולמי זעזועים טובים. האם מדובר בשבר מאמץ? האם עלי להפסיק את הפעילות, ואם כן לכמה זמן? תודה מראש, אדוה

אדוה שלום, ככל הנראה לא מדובר בשבר מאמץ. כאב הנובע משבר מאמץ הולך ומתגבר ככל שמגבירים את הפעילות הספורטיבית ונרגע רק לאחר מנוחה. מדובר ב- shin splints שהינו מצב של דלקת הנוצרת בין הגידים בשוק וחיבורם לעצם כתוצאה מתנועה לא תקינה של כף הרגל והקרסול (כגון פרונציה מוגברת, קשת שטוחה, הגבלה בתנועה המפרקית) הגורמת לעבודת יתר של השרירים. הטיפול המומלץ הוא אבחון תנועה, תרגול לצורך חיזוק או שיפור טווחי תנועה, התאמת מדרסים ביומכאנייים ודגם נעליים ספיציפי. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה