ריצה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

23/06/2008 | 17:29 | מאת: יובל

בן 20, אני רץ כבר תקופה ארוכה מרחקים של 2-3 ק"מ. בעבר היו לי כאבים קלים בצד הצוואר קצת מעל לקלוויקולה שהתפתחו במהל הריצה ורק בה ונאמר לי שיכול להיות שהדבר קשור לבעיות יציבה קלות שיש לי כמו אי סימטריה קלה בכתפיים בין הצד הימני לשמאלי. הכאבים הקלים והתחושה הזו בצד הצוואר באיזור הימני בלבד חזרו כשהתחלתי לרוץ במהירות יותר גבוהה (מתאמן לצבא) וגורמים לי להפסיק את הריצה כי זה לא נוח להמשיך כך. שמעתי שאולי זה נובע דווקא מצד שמאל קצת יותר חלש וכדאי לחזק אותו? מה כדאי לעשות גם בזמן הריצה ואולי גם באופן כללי כדי לשפר את הבעיה?

יובל שלום, התלונה בהחלט יכולה לנבוע מאסימטריה ביציבה, כמו עקמת, הבדל באורך רגליים, או עבודה אסימטרית של השרירים והמפרקים. מומלץ להיבדק על מנת לזהות את המבנה האנטומי הגורם לכאבים: שריר, מפרק, עצב וכו, ולטפל בו. חיזוק השרירים בתבנית תנועה נכונה כמעט בטוח יהיה חלק מהטיפול, אך אי אפשר להמליץ לך על תרגלים לשיפור יציבה או טכניקת ריצה מבלי לדעת מהו ליקוי היציבה ובמה הוא פוגע. מומלץ לבצע בדיקת מעבדת הליכה, או בדיקה זמינה יותר, בדיקה על ידי פיזיותרפיסט לאבחון הבעיה על ידי בדיקות קליניות. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה