קושי רציני בהליכה של נערה עם תסמונת דאון.

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/05/2008 | 22:01 | מאת: דורלרור

ביתי בת 14 עם משקל עודף וקושי גדול מאד בהליכה.האם אפשר לעזור לה?הנערה עם תסמונת דאון. תודה על ההתיחסות.

יש מספר אלמנטים שיש להתיחס אליהם. קודם כל חשוב מעקב אורטופדי. יש לבדוק את את מנח המפרקים וכח השרירים. כתוצאה מהגמישות יתר של המפרקים יש להתאים מדרסים קשיחים ונעליים מתאימות לתיקון מנח כפות הרגליים על מנת להפחית את העומס על המפרקים. בנוסף, יש צורך לטיפולי פיזיותרפיה לבנית תוכנית טיפולית לחיזוק קבוצת השרירים החלשה. אימוני כושר גם כן חשובים לחזוק מערכת השרירים ושיפור סיבולת לב-ריאה וירידה במשקל. נא להתיעץ עם אורטופד ילדים ולבדוק את הצורך בבדיקת מעבדת הליכה לתכנון מדרסים ונעלים, ובנית תוכנית טיפול/ אימון. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה