כאב בצד החיצוני של ברך ימין בריצה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/05/2008 | 17:08 | מאת: אילן

אני בן 51 ספורטאי פעיל מאד כל השנים כשחקן כדורסל רוכב אופניים ועוסק בתריאטלון כ 3 שנים לפני כחודשיים החל כאב בצד החיצוני של רגל ימין לאחר כחצי שעה של ריצה. לאחר מנוחה קצרה הכאב חולף אך חוזר ומופיע כשאני מעלה עומס בעיקר של ריצה להערכתי ומבדיקות שעשיתי מדובר ברצועה האמצעית מבין ה3 המחברות את ה4 ראשי לרגל . השריר עצמו תקין ולא סיבי או מכווץ כמו כן יש לי הבדל אורכים בין 2 הרגליים אך עד היום הדבר לא הפריע לי בפעילות שאני מבצע. אשמח להתייחסות ומה ניתן לעשות בנדון

אילן שלום, קשה להאמין שזה נובע מהשריר הארבע ראשי. הכוונה שלך או למי שאבחן היא לאחד מארבע הגידים של השריר. כאב בצד החצוני בקרב רצים לרוב נובע מחלק מהגורמים הבאים: 1. סיבוב יתר של הברך כתוצאה ממבנה ותנועה לקויים בכף הרגל או במפרק הירך. 2. גירוי של הרצועה החיצונית כתוצאה ממבנה הברך (רגלי O או X) וחוסר יציבות במפרק. 3. גירוי של מפרק הפיקה-ירך כתוצאה ממיקום לא תקין של הפיקה. 4. גירוי של הגיד החיצוני מעל הבליטה הגרמית של הברך. המטרה היא אבחון המקור הביומכאני לכאב. למצוא מהי התנועה שמתרחשת וגרמת לפגיעה באחד המבנים האנטומים ולכאב שאתה מתאר. בדיקה הליכה וריצה, מזה את מרכיבי התנועה של כל מפרק בשלושת מישורי התנועה. ע"י כך מזהים את התנועות האבנורמליות באופן מדויק ביותר, מה שלא ניתן לאבחן בהסתכלות בלבד. על פי הממצאים יתקבלו המלצות שכוללות: טיפול למבנה האנטומי הפגוע כולל פירוט טכניקות ושיטות, פירוט תרגול ואימון לקבוצת השרירים החלשות על מנת להשיג תנועה בציר התנועה האופטימלי – תיקון ביומכאני של תנועת המפרקים והשרירים, רשימת נעליים ממולצת על פי טכניקת הריצה, מרשם מדויק למבנה המדרסים (תיקון זויתי) במידה ויש צורך. וכמובן, אבחון למידת ההבדל באורך רגליים באופן דינמי בזמן הליכה וריצה מכיוון שכיפוף יתר של ברך אחת גורם לקיצור של אותו צד ללא הבדל באורך העצם. בעזרת הבדיקה התלת מימדית לניתוח תנועה ניתן להמליץ על ההגבה הנכונה ברמת דיוק של 0.17 מ"מ. קישור למאמר בנושא הבדל באורך רגליים: http://www.doctors.co.il/xID-6861,xCT-795,m-Doctors,a-Article.html בברכה, סאם

23/10/2010 | 21:42 | מאת: נתנאל

חייל בן 20 בצבא במהלך משחק כדורסל קיבלתי מכה בברך בצדה הימני , פוניתי למיון עם נוזלים בברך נאמר שזה כתוצאה משטף דם, כעת כשבועיים אחרי אני עדיין סובל מכאבים חדים למרות שכבר אין נפיחות , ברצוני לדעת מה סוגי הפציעות שכנראה עברתי?

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה