כאבי קרסול ועצמות האצבעות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

13/05/2008 | 23:57 | מאת: רונית

שלום, בכל בוקר, כשאני קמה משנתי, אני חשה כאילו הקרסוליים שלי נעולים ואני מתקשה ללכת בדקות הראשונות. נוסף לכך, עצמות האצבעות תפוסות אף הן. איני זוכרת אם התופעה החלה כשהייתי בהריון עם בתי או מיד לאחר ההריון. חשוב לציין שאני בת 37. כיצד נקראת התופעה הזאת, ומדוע היא קוראת? האם אני צריכה ללכת להיבדק? אם כן, לאיזה סוג של רופא עלי לפנות? תודה מראש על התשובות. רונית

האבחון הקל ואלי השכיח יותר: כנראה שמדובר בכאב ממקור מפרקי. בזמו ההריון וההנקה משתחרר בגוף הורמון בשם רלקסין אשר גורם לגמישות יתר של הרצועות. גמישות יתר של רצועות גורמת לתנועתיות יתר של המפרקים מעבר לגבולות הנורמאלים שלהם, ובכך לעלית העומס המפרקי וכאב. מכיוון שהתלונה שאת מתארת אינה שגרתית, במיוחד בגיל צעיר, חשוב לפנות לאורטופד על מנת לשלול אבחנות אחרות וכך לאמת את ההסבר שכתבתי לך. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה