כאבים בשוק קדמי בזמן הליכה מהירה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/05/2008 | 07:57 | מאת: עינב

שלום, אני הולכת מידי יום 5 ק"מ - שעה הליכה מהירה. מאוד נהנית מזה דרך אגב... בשבוע האחרון התחילו לי כאבים בחלק הקדמי של השוק כבר לאחר קילומטר אחד. הכאב לא מאפשר לי להמשיך בהליכה ועליי לחזור הביתה כדי לנוח. ההרגשה היא שכל החלק הקדמי של השוק מאובן ותנועת כף הרגל לא אפשרית. מאיפה נובע הכאב הזה? יש לציין שלאחר רבע שעה של מנוחה הכאב עובר כמעט לחלוטין. מה עליי לעשות? אני רוצה להמשיך בהליכות - זה גורם לי הנאה רבה (כל עוד לא כואב לי...). תודה!

עינב שלום, הליכה הינה בהחלט פעילות ספורטיבית מומלצת מאוד ואין סיבה שלא תצליחי להגיע להליכה נטולת כאב. הכאב שאת מתארת מתאים לעבודת יתר של השרירים הקדמיים בשוק - shin splints. הסיבה היא או הגבלה בתנועת הקרסול לכיפוף בזמן הנפת כף הרגל (במקרה כזה כדאי להימנע מהליכה בעליה) או קריסה של כף הרגל בזמן הדריכה. בשני המצבים יש צורך בעבודה שרירית ליצוב כף הרגל. אפשר לפנות לפיזיותרפיה לאבחון, טיפול וקבלת המלצה לתרגול עצמי. רק לאחר האבחה יש לשקול התאמת מדרסים ביומכאניים והתאמת סוג נעל הספורט למבנה כף הרגל (מידת התמיכה של הנעל). במידה והכאב מופיע בצד אחד, כנראה שקיימת אסימטריה במבנה הגוף כגון הבדל באורך רגליים שגורם לתנועה לא תקינה בהליכה. יכולה להיות גם בעיה של מבנה ויציבה לקויים במידה והכאב הוא דו צדדי. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה