מניסקוס ברגל בעיתית.

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/02/2008 | 21:49 | מאת: ריקי

שלום אני שואלת בשם קרובת משפחה ,צולעת ברגלה השמאלית בשל מחלת פוליו בילדות. (בת 52) אובחן אצלה מיניסקוס בברך ברגל שמאל (החולה). הוצע לה טיפול באטרוסקופיה. היא מבקשת חוות דעת מקצועית ,לגבי יעילות הטיפול,סיבוכים אפשריים,בשל העובדה שהרגל חולה.(פוליו) אודה לך אם תוכל להרחיב בענין.

ריקי שלום, ארתרוסקופיה הינה פרוצדורה יחסית פשוטה ונטולת סיבוכים. במידה והאבחנה נכונה, הטיפול בארתרוסקופיה יעיל. למרות זאת, מומלץ לנסות לפני כן טיפול שמרני הכולל פיזיותרפיה, תנועתיות המפרק לשיפור טווח התנועה אשר לרוב מוגבל כתוצאה מהקרע במניסקוס, וכמובן חיזוקים של שרירים שעדיין מתפקדים: שרירי ירך וברך לרוב. החיזוקים צריכים להתבצע בנשיאת משקל ותוך כדי תרגול על משטחים ניידים. במידה ולא יהיה שיפור, יש לפנות לאורתופד ופיזיותרפיסט על מנת לשקול טיפול בארתרוסקופיה. בהצלחה סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה