pttd בקשה לעזרה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/01/2008 | 17:13 | מאת: bamba

ערב טוב. אני בת 19 מאז אפריל 2005 דלקת ב-TP ברגל שמאל שלא הושפעה מפיזיוטרפיה . במשך שנה היתה הקלה בכאבים (גיד רגיש אך ללא הפרעה בהליכה) לפני כחודש וחצי חזרה של הכאבים עד צליעה קלה אך משמעותית ואבחון דלקת גם ברגל השנייה . יש פלטפוס בשתי הרגליים יותר משמאל וקריסה של הרגל. הייתי חודש בבית מנוחה ולפני שבוע חזרתי לשירות (מד"א אמבולנסים) עם תומך AIR-LIFT בימים הראשונים ללא כאבים וב-3 ימים האחרונים כאבים בהליכה ובשינה עם התומך ובלעדיו. הועלתה אפשרות לניתוח במידה ולא תהיה הקלה עם התומך ומערכת אפוס. שתי שאלות לי אלייך : 1.מה דעתך לגבי מערכת אפוס במקרה כזה? 2. אילו פעולות יכולות להועיל במצב זה? תודה רבה בת-אל

בת אל שלום, תשובתי הינה למצב השכיח וקלאסי של PTD (ללא בדיקה של כף הרגל שלך). ניתוח הינה אופציה אחרונה. על פי הספרות העדכנית הטיפול ב- TPD הוא שילוב בו זמנית של: 1. אבחון מקור הפתולוגיה בכף הרגל - צניחה של הקשת, קריסה של כף הרגל האחורית (היפרפרונציה), מיקום ומידת התנועה הפתולוגית, ובמידה ואפשר, איתור הסיבה לכך. 2. פיזיתרפיה: טיפול ברקמה הרכה- טיפול ידני, US, אלקטרותרפיה, Taping זמני, נעליים מתאימות, חיזוק של שרירי ה-TP על ידי תרגול פרורפיוספציה במנח מתוקן של כף הרגל. 3. מדרס ביומכאני: התאמת המדרס צריכה להיעשות ללא נשיאת משקל, בזמן תיקון מנח כף הרגל למנח האופטימלי. המדרס חייב להיות קשיח על מנת שיתקן את מנח כף הרגל וימנע קריסה בזמן נשיאת משקל. http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-2179,xPG-1,xFT-75,xFP-85,m-Doctors,a-Forums.html http://www.bio-phyz.com/insole.asp התפקיד של גיד ה- TP הינו מניעת קריסת כף הרגל וההיפרפרונציה. במידה וקיימת גמישות יתר הגיד לא מספיק חזק ולא יוכל למנוע את הקריסה: כשל של הגיד, מכאן השם Tibialis Posterior Dysfunction. תיקון מנח כף הרגל ומתן תמיכה על ידי מדרס נכון יפחית את העומס הנדרש מהגיד. כמובן, זאת המטרה בשימוש ב- 4. Aircast זמני בלבד. מכיוון ששימוש ממושך יגרום להחלשות נוספת בשליטה השרירית. 5. שילוב תרופתי אנטי דלקתי לפי יעוץ הרופא המטפל. 6. תוספי מזון אנטי דלקתיים. קיים מגוון רחב. 7. נעלי ספורט עם תמיכה מקסימלית. 8. אפוס. נמצא שם צוות מקצועי. את חייבת להתיעץ איתם לגבי ההתיחסות הביומכאנית שלהם לפגיעה מסוג זה. מדובר בתקופת שיקום ארוכה- לפחות 6 חודשים. מידת ההצלחה היא גבוה מאוד לפי הספרות ואין צורך להתערבות כירורגית ברוב המקרים. במידה, וכל הנ"ל לא יביא לתוצאה טובה, יש מקום להתערבות כירורגית. את מוזמנת להתיעץ בפורום בעוד חצי שנה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה