תינוק בן שנה שהתחיל ללכת

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

20/01/2008 | 20:03 | מאת: erag

שלום רב אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון אבל אשאל בכל זאת. יש לי בן בן שנה שהתחיל ללכת את צעדיו הראשונים כבר לפני חודש הוא עושה 3-4 צעדים לבד ואח"כ או נופל או מתישב. האם אני צריכה כבר עכשיו לקנות לו נעלי הליכה ראשונות? אני הפנה אותי לפורום הנכון אם טעיתי בתודה מראש erag

תני לו ללכת יחף כמה שיותר, על סוגים שונים של משטחים (חול, דשא, מזרינים רכים.....). על מנת שיתנסה בתחושות שונות והמערכת השרירית תעבוד כמה שיותר לצורך התפתחות אופטימלית של מבנה כפות הרגליים. עד גיל 7-8 שנים כפות הרגלים מתפתחות ומקבלות את המבנה שלהם. עד אז כדאי לקנות לו נעלים פשוטות ללא תמיכות מיוחדות על מנת לעודד התפתחות תחושה עמוקה ושרירית בכפות הרגליים. הנ"ל נכון להתפתחות תקינה ללא מבנה חריג של כפות הרגליים כמו קריסה פתלוגית (פלטפוס חזק מאוד). במידה ומבנה כפות הרגליים אינו תקין או במקרה של פתולוגיה מסוימת, יש מקום לשקול שימוש במדרסים ונעליים עם תמיכות (בעיקר נעלי ספורט מדגמים מסוימים). בנתיים כדאי לאפשר לילדך התפתחות תקינה. חשוב שיתנסה בתחושות חדשות ושונות כולל נפילות וקימות. זה חלק חשוב בהתפתחות התקינה ובלמידה המוטורית (שליטה על תנועות הגוף). בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה