ריצה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

03/01/2008 | 14:24 | מאת: אייל

אני בחור כבן 20, התחלתי לרוץ, לאחר שלא עסקתי בעבר בפעילות מסוג זו, ולכן דאגתי להעלות בהדרגה גם את המרחק וגם את המהירות. לאחר כמה חודשים, כאשר אני רץ רק כ-2 ק"מ, התחלתי להרגיש לקראת סוף הריצה תחושה בצד הצוואר שבעקבותיה אני מוריד מהירות ועובר להליכה רגילה, התחושה נעלמת אחרי כמה דקות בהדרגה ולא משפיעה לאחר מכן. זה קורה ברוב הריצות. יכול להיות שזה קשור לכך שיש לי קיפוזיס, סקוליוזיס ולורדוזיס (קלים מאוד) ולבעיות יציבה המעמיסות על שרירי הצוואר ? האם ניתן לעשות תרגילים כדי לשפר את המצב? תודה רבה!

אייל שלום, כנראה שמדובר באחד מהבאים: 1. בעיה יציבתית (מבנה עמוד השדרה/ מנח חגורת הכתפיים) 2. מאמץ יתר של שרירים סביב הצוואר 3. יציבה או תבנית ריצה לא תקינה אשר כוללת תנועות לא תקינות בגוו העליון, חגורת הכתפיים ובהנפת ידיים. מומלץ לעבור בדיקה והערכה של היציבה ושל תבנית הריצה על ידי פיזיותרפיסט מומחה בנושא על מנת לאבחן את מקור הבעיה (לדוגמא הבדל באורך רגליים, סקוליוזיס, חוסר איזון בשרירי חגורת הכתפיים או הצוואר וכו...) על פי תוצאות הבדיקה ניתן יהיה להתאים טיפול אשר יכלול טיפול במבני המפרקים/ רצועות לשיפור היציבה וחיזוק לשיפור השליטה השרירית. בנוסף, יש לבדוק ולטפל בטכניקת הריצה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה