קושי בהליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/07/2007 | 16:11 | מאת: אליה

שלום רציתי לשאול לגבי בעלי, גבר בן 55 שלפני כ10 שנים התחיל לסבול מאובדן תחושה ברגלים ומניוון העצבים המוליכים לשרירי הקרסול ומאז הוא מתקשה בהליכה וגם איבד תחושה ברגל. במשך 10 שנים לא חל שינוי במצבו ולא נפגעו עצבים נוספים. .. לא אובחנה מחלה כלשהי ולא הומלץ לו על טיפול רפואי כל שהוא אלא רק לחיות ולהשלים עם המצב. לא ברורה לי האבחנה ורציתי לשאול האם מצבים כאלה שכיחים או שיש להתעקש על אבחנה יותר מדוייקת, לא ברור לי אם אכן יש מצב לא מוסבר בו נפגעים רק עצבים מסויימים למרות שלא הייתה שום פגיעה מיכנית, ואם מדובר במחלה איך אפשר לדעת שזו לא תתפשט, אודה לתשובתכם.. אליה

אליה שלום, קיימים מצבים בהם פגיעה עצבית של תחושה ללא סיבה מכאנית. ביעוץ עם נוירולוג חשוב לבצע מספר בדיקות כמו EMG. על פי הממצאים בבדיקות והממצאים הקליניים אפשר לנסות להגיע לאבחנה או תיאור סמפטומטי של הפגיעה. על פי זה אפשר לתכנן טיפול ומעקב. בנוסף, טיפולי פיזיותרפיה חשובים לחיזוק פונקציונלי כנגד הפגיעה התחושה, ומעקב אחר כפות הרגליים למניעת לחצים מוגברים ופצעים. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה