דורבן בכף הרגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

13/11/2007 | 13:55 | מאת: אורית

שלום רב, אני סובלת כבר מספר שנים מדורבן בחלק הפנימי של העקב מתחילת העקב בתחילת הקשת. קיבלתי זריקת סטרואידים וזה עזר למספר חודשים והכאבים חזרו. בשנה האחרונה קיבלתי 2 זריקות בהפרשים של כחצי שנה + פיזיוטרפיה שלא עזר, והכאב בעקב חזר. כמו כן אני השתמשתי במדרסים לפי מידה כשנה גם לא שיפר את המצב. רופא כף הרגל האחרון שהלכתי אליו טען שאיני זקוקה למדרסים. כמו כן אלי לציין שגם כדורים נוגדי דלקת בלעתי. האם יש לך עצה מה בכל זאת עלי לעשות ?? אודה מאוד לתשובתך.

אורית שלום, חשוב לדעת איך אובחן הדורבן ומתי מופיע הכאב. צילום רנטגן הוא כלי עזר בלבד ולא מאבחן. קיימת בעיתיות במתן מספר רב של זריקות קורטיזון כי הדבר מחליש את הרקמות התוחמות ובולמות את העקב מסביב. טיפול מבוסס מחקרית לטיפול בכאבים בעקב הוא אכן פיזיותרפיה והתאמת מדרסים, אך השאלה החשובה היא איזה? פיזיותרפיה צריכה לכלול קודם כל: 1. אבחון וזיהוי מקור הכאב מכיוון שיש מספר גורמים היכולים לגרום לכאב בעקב. 2. אם מדובר בדלקת ברצועה (דורבן) הטיפול יכלול: מתיחות רצועה, מתיחות שרירים, תנועתיות מערכת העצבים, טיפול באזור עמוד השדרה המותני והגבי, מכשור אלקטרו תרפיה וכמובן, תרגול עצמי. מדרסים: חשוב להתאים מדרסים נכונים. על המדרס לתקן את מנח הרגל ולהפחית את העומס המתפתח בתוך הרצועה. המדרס הביומכאני מאת: סאם ח'מיס המעבדה לחקר ההליכה והתנועה, המרכז הרפואי ת"א (איכילוב) המרכז לפיזיותרפיה וביומכאניקה קלינית המדרס הביומכאני, הינו מדרס המתקן את המכאניקה ומפחית את העומסים המתפתחים בגפה התחתונה על ידי שליטה בתנועה לקויה של כף הרגל והקרסול. המדרסים הביומכאניים עשויים מחומרים תרמופלסטים, סיבי פחם וחומרים בולמי זעזוע, בעלי משקל זניח ובדרגות קשיחות שונות. מחקרים רבים מוכחים כי מדרסים ביומכאנים מותאמים מונעים אי נוחות ומעלימים כאב בכפות רגליים ומהווים אמצעי חשוב לטיפול בפגיעות בגפה התחתונה ובגב התחתון. מדרסים ביומכאנים מספקים תפקוד מקסימאלי נוח, הגנה ובלימת זעזועים, תמיכה לקשתות כף הרגל ושליטה בתנועות הגורמות לנזק. המדרס משנה את תנועת המפרקים, ואת תפקוד השרירים, הגידים והרצועות סביב כף הרגל. להתאמת מדרסים ביומכאנים יש לבצע בדיקה קלינית והערכת המנח הביומכאני של כף רגל, הקרסול, הברך, הירך, האגן והגב תחתון בעמידה ובהליכה. במידת הצורך תעשה בדיקה ממוחשבת תלת מימדית של תנועת הגוף. יש לגבס את הרגל ללא נשיאת משקל במנח האופטימאלי, רק ע"י מומחים שהוסמכו והתמחו בשיטה זו. הגבס נסרק במערכת לייזר ממוחשבת תלת מימדית המזינה את נתוני כף הרגל למחשב. ההתאמה הממוחשבת מתבצעת על-פי מודלים ביו-מכאניים, וכוללת שינוי זוויתי, תיקון עמדת קשתות כף הרגל, ומתן תמיכות באזורים שונים. בברכה, סאם

13/12/2007 | 13:34 | מאת: מיכי מנהיים

מחקרים רבים מראים כי מדרס תפקודי מרפא "דרבן" ב כ 90% מהמקרים, יש לשים לב כי המדרס צריך להיבנות כפי שסאם כותב בתשובתו, לא כל ספידה המוכנסת לנעל היא אכן מדרס.

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה