דלקת פרקים כרונית

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/10/2007 | 09:12 | מאת: בנצי

חמותי בת 76. הצטרפה לביטוח סיעודי לפני כ 8 שנים. לצערנו זוהתה כחולת אלצהימר, בבקשתנו לקבלת גמלת סיעוד נדחתה חלקית (מוכנים לתת חלק מהגמלה) כי לטענת חברת הביטוח היא היתה חולה ב"מחלת פרקים כרונית" מ שנת 84 (15 שנה קודם להצטרפות לביטוח) ולא הצהירה על כך. האם יש הגדרה כזו? מה משמעותה ? כי חמותי לא ידעה זאת מעולם , גם בהצגת המסמכים הרפואיים להוכחת טענותיהם רואים שפעם במספר שנים התלוננה על כאבים ברגל, פעם (בשנת 1984) הגיע למיון בבית חולים והוזרקה לה זריקת וולטרן וכו, האם זו דלקת פרקים כרונית? התלונה היחידה על כאבים כלשהם ב10 שנים האחרונות זה ב2000 אצל רופא משפחה ואז קיבלה כדורי וויוקס וולטרן. בקיצור, איך ניתן להתמודד עם טענת חברת הביטוח לדעתך? תודה

06/11/2007 | 09:39 | מאת: בנצי

דר' שלום, יש סיבה לכך שלא נענתי? אולי סתם לחץ עבודה? תודה על תשובתך, בנצי

07/11/2007 | 11:05 | מאת: עו"ד אמיר סלאמה

בנצי שלום, לא בטוח שחברת הביטוח צודקת, וייתכן בהחלט כי לחמותך מגיע כיסוי ביטוחי. יחד עם זאת, יהיה זה בלתי אפשרי לבחון את הטענה של חברת הביטוח מבלי לעיין בכל תנאי הפוליסה, ומבלי לבחון עובדות נוספות של המקרה. אני ממליץ לך בחום לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד. בברכה, עו"ד אמיר סלאמה, חיפה

תודה לעו"ד סלאמה על תשובתו. בנצי, על פי התיאורים שלך קשה לדעת אם חמותך סובלת ממחלת פרקים כרונית. לאבחון מחלת פרקים יש לפנות לראומטולוג. בהצלחה, סאם

28/11/2007 | 11:45 | מאת: בנצי

שלום, סוף טוב, אחרי דין ודברים כולל איום בפרסום, חברת הביטוח הסכימה לשלם את מלא הגמלה החודשית. לדר' הנכבד- השאלה ששאלתי היא , מה ההגדרה של דלקת פרקים כרונית, האם מחלה יכולה להיכלל ככרונית כאשר החולה לא יודע עליה וגם אין לו תרופות בגינה וגם אין לו בדיקות מעקב כלשהן עליה??? שאלה לא רפואית בהכרח ונוספת היא, כיצד חולה צריך לדעת שהוא חולה בדלרקת פרקים כרונית... בכל מקרה תודה על ההענות והתשובות!!!!

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה