צליעה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/10/2007 | 22:14 | מאת: דינה

אני 3 חודשים לאחר ניתוח החלפת מפרק ירך . מנסה ללכת בלי מקל אבל נורא צולעת. האם זה ישתפר? האם מותר לי ללכת בלי מקל? בת 60

18/10/2007 | 15:14 | מאת: מיכי מנהיים

עדההחלמה המלאה יכולים לעבור 10 חודשים וזה סביר, אני מציע לך לבדוק את אורך הרגליים ואת מנח כף הרגל ע"י פיזיוטרפיסט המבין בעניין

כן, זה ישתפר! בשלב זה את אמורה להיות מסוגלת ללכת בלי מקל, אך זה מותנה באישורו של הרופא המנתח. הסיבה השכיחה ביותר לצליעה במצבים האלו הינה חולשה של השרירים המיצבים את האגן (בצד של הניתוח). לכן, אני מקווה שאת נמצאת בטיפולי פיזיותרפיה על מנת לחזק את היצוב השרירי ולשפר את איכות ההליכה. במצב הזה ממליצים ללכת עם מקל על מנת למנוע הסתגלות והתרגלות של מערכת התנועה לדגם הליכה לא תקין (שרירים/ עצבים, ומערכת העצבים המרכזית-מח וחוט השדרה- ששולטים ומבקרים את התנועה). זה על מנת למנוע מצב שבו השרירים יתחזקו אך הצליעה תישאר כתוצאה מהרגל. לכן, בנתיים מומלץ ללכת עם מקל, אך בטיפולי פיזיותרפיה יש לחזק את הגפה (חשוב לבצע תרגילים בנשיאת משקל: עמידה על רגל אחת, שיווי משקל) ולתרגל הליכה ללא מקל. בהבצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה