זה נכון?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

13/10/2007 | 03:50 | מאת: עיסוי רפואי

השפעת הטיפול בקור מותנית בעוצמת הקור ובמשך הטיפול בו. קור הפועל על הגוף פחות מ 15 דקות גורם לכיווץ כלי דם, אולם קור הפועל על הגוף יותר מ 15 דקות גורם להרחבתם. הטיפול בקור מושג תוך שימוש באמצעים הבאים: קוביות קרח, מי קרח, מגבות טבולות במי קרח, תרסיס קירור (אטיל כלוריד), רטיות קרות (cold packs), אבני בזלת קרות. הקור מסייע בהפחתת כאב ובהורדת נפיחות, אולם מגביר את הנוקשות המפרקית. מה דעתך?הדברים נכונים ומדויקים?

הדברים המצוטטים מהאתר www.artouch.co.i נראים לי נכונים. קירור מעבר ל 10-15 דקות (בהתאם לטמפרטורת הקירור והמיקום) עלול להביא לאפקט הפוך של הרחבת כלי דם (Hunting response) קירור הוא בהחלט שיטה אפקטיבית מאוד לטיפול בנפיחות אקוטית. אך בתור טיפול בכאב, זה תלוי במיקום ובגורם. בתיאוריה, חימום יעיל בהגמשת רקמות אך איני בטוח אם קירור של 15 דקות גורם לנוקשות במפרקים (לא ידוע לי על מחקר בנושא). בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה