טיפול בהליכת טרנדלנבורג לאחר החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/07/2016 | 17:21 | מאת: מודאגת

שלום רב, עברתי החלפת מפרק ירך שמאל לפני 6 שבועות (גישה קדמית), מבחינת המנתח הכל בסדר והשתל מונח במקום. אבל ההליכה שלי היא הליכת טרנדלנבורג. יש לציין כי קודם הניתוח צלעתי במשך 3 שנים וגם אז פיתחתי הליכת טרנדלנבורג. שאלתי היא האם וכיצד ניתן לטפל במצב? תודה.

שלום שישה שבועות זה מוקדם מאד בשביל לדאוג. אין צורך בדאגה, יש צורך בהרבה עבודה טובה ואיכותית. לא קל להיפתר גם כך מתבניות הליכה מושרשות. ופי כמה וכמה יותר קשה לאחר ניתוח. קיימים גורמים רבים שצריך לבדוק ולברר תוך כדי הטיפול. ביניהם מהי רמת הפעילות שלך בשלב זה, מהי תכנית העבודה איתך, כיצד את מתרגלת ואם איזה אביזר הולכת. אסור לעבור מווקדם מדי להליכה אם אביזר חד צדדי,יש צורך בסימטריה. כמו כן קיים אלמנט מבני של גפיים ויתכן הבדל באורך רגליים בין אם אמיתי, פונקציונאלי או בכלל לא. לסיכום, לדאוג, לא, אבל לטפל טוב ברמה גבוהה ובאינטנסיביות מתאימה, כן. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה