בטן בולטת

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/05/2015 | 22:10 | מאת: דוד

שלום, שלום דוקטור, אני בן 28, גובה 176 ס"מ, משקל 67 ק"ג, רזה. מתאמן במשקולות ואימוני כוח 2-4 בשבוע, כולל שרירי בטן. מקפיד על דגנים מלאים, לא נוגע בסוכר לבן, אם כי צורך שומן בריא כמו טחינה, אגוזים ואבוקדו. אני רזה מאוד בגפיים, אך יש לי כרס לא קטנה! אני משתדל להכניס אותה כל הזמן כך שלא יראו. אציין כי אני סובל מספונדילוליסטזיס דרגה 2-3 בחוליות L5-S1, ואני משער כי זה מה ש"מוציא" לי את הבטן החוצה. האם יש לי תקוה לראות ריבועים בבטן אי פעם? תודה מראש

שלום ספונדילוליסטזיס לא nשפיע על בטן בולטת. בשביל "ריבועים" בבטן צריך ראשית לעבוד על שרירי הליבה ובעיקר על שרירי הבטן הנכונים. גש להתייעץ לגבי תרגול נכון ומתאים אצל פיזיוטרפיסט. ואגב- פיזיותרפיסט ינחה אותך איזה תרגילי בטן וגב לא לעשות על מנת לא להחמיר את הליסטזיס בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה