כאבים קשים בברך אצל קשיש

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

03/02/2015 | 22:42 | מאת: עידו

שלום, אבא שלי קשיש כבן 88. סובל מזה שנים (למעלה מ-20) ברעד בידיים ממקור עצבי (לא פרקינסוני). בשנתיים האחרונות נפל מספר פעמים, ללא שברים. מזה כשנה הוא מתלונן על כאבים קשים בברך, שלטענתו הינם ממקור עצבי. אומר שהם הולכים ומתתחזקים. בבדיקת CT נמצאה היצרות של עמוד השדרה התחתון. הכאבים מקשים עליו מאוד ללכת, והוא אף נמנע מהליכה. איזה טיפול מומלץ? האם אורטופד? נוירולוג? תודה

שלום אני ממליץ לגשת אפילו לרופא משפחה שיפנה לפיזיותרפיה. הכאבים בברך יכולים להיות גם קשורים לשינויים ניווניים או כל פגיעה אחרת בברך. אין בהכרח קשר בין ממצאי ההדמיה בעמוד השדרה לבין הסימפטומים. אך גם אם זה המצב, פיזיותרפיסט יוכל לאבחן ולטפל. מטרת הטיפול - להחזיר לתפקוד באמצעות הפחתת כאב! בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה