רגלי o וכאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

18/01/2014 | 16:44 | מאת: עומר

שלום רב, אני בן 27 ורץ בתדירות יחסית גבוהה כבר 5 שנים, מרוצים הם עניין שבשגרה. מעולם לא הייתי פעיל בריצות, והריצות החלו בשנים האחרונות, תמיד תמיד סבלתי מכאבי ברכיים, אבל לא משהו קריטי, תמיד הייתי רץ עם ברכית והכאב היה עובר/לא מורגש. לאחרונה הבנתי שזה לא לעניין כל הכאב, עשיתי אולטראסאונד, MRI, מיפוי עצמות ולא נמצא שום דבר באף אחת מהבדיקות, האורטופד טען שיש לי דלקת בברך, אבל דלקת 5 שנים נראה לי קצת הזוי.. לאחרונה התחלתי לשמוע על עניין רגלי ה-O אחד מהחברים שרצים איתי מדי פעם אמר שהוא היה אצל רופא ספורט שאמר לי על העניין, מהסתכלות במראה פעם ראשונה אחרי 27 שנה גיליתי שגם לי יש רגלי O והחשש שלי הוא שהכאב שלי נובע אולי מרגלי ה O . שאלתי היא היכן אפשר לאבחן אם באמת קיימת פה בעיה אמיתית, ואם כן מה הם הפתרונות. עשיתי לאחרונה מדרסים יקרים מאוד, אבל אני כלל לא משתמש בהם, אחרי שכעבור חודש לא הרגשתי שינוי בכאבי הברכיים. רוב תודות

עומר שלום לביומכניקה של הגפה התחתונה אכן יכולה להיות השפעה ומשמעות. אם זאת, רצוי לגשת לאבחון ולטיפול שמרני בפיזיותרפיה שם יאתרו את המקור לכאב שלך ויטפלו. ייתכן והנך זקוק לחיזוקים ומתיחות מסוימות. בקשר למדרסים- זה שהם יקרים אין זה אומר שבהכרח הם מתאימים לך. השאלה היא אם הם נעשו נכון ללא נשיאת משקל גופך ומהחומרים הנכונים. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה