שבר ליספרנק כף רגל אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/09/2019 | 08:19 | מאת: מורן

שלום, אני כשלושה וחצי שבועות לאחר ניתוח שבר ליספרנק בכף הרגל. שבר מרוסק בסיס מסרק 2-3, שבר ללא תזוזה בסיס מסרק 4, תת פריקה של TMTJ1. בניתוח בוצעה רדוקציה סגורה וקיבוע בעזרת kw. כרגע אני עם גבס, בשבועות הקרובים אעבור למגף עד שתאושר דריכה. מה מומלץ מבחינת פיזיותרפיה? באיזה שלב להתחיל? תודה!

שלום מורן בשלב זה חשוב לשמור על כח שרירים וטווחי תנועה האפשריים של הגפה התחתונה בתרגול שהינו ללא נשיאת משקל. ניתן לקבל תרגול מסוג זה ע"י פיזיותרפיסט ולבצע את התרגילים גם באופן עצמאי. השבר עצמו טרי ומורכב ויש להמתין להוראות המנתח לאחר צילום ביקורת. תכנית הטיפול בפיזיותרפיה תהייה בהתאם. שיהיה בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה