כאבי תנועה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/07/2007 | 15:06 | מאת: אייל

בעקבות כאבים מתמשכים שנתיים כבר לאחר ניתוח בקע חד צדדי עם רשת, הוצע לי לקבל זריקות סטרואידים/קורטיזול. בשל רגישות אני לא מעוניין בחומרים כאלו , ומעדיף לקבל זריקות נובוקאין בלבד. האם אוכל להיעזר בך לצורך כך? או לקבל המלצה , היכן מוצע פתרון זה בישראל ? תודה.

אייל שלום, לאחר בקע ותיקון ניתוחי נגרמת פגיעה רחבה למערכת השרירים של הבטן התחתונה, שהיא מערכת חשובה לייצוב הגוו, עמוד השדרה ואזור מפרק הירך/ מפסעה שיוכלה להביא לכאבים חדים בעמידה ממושכת, הליכה, ותנועות גב תחתון וירך. חשוב אבחון הסיבה לכאבים. האם מדובר בגורם ראשוני – בקע ותיקון ניתוח, או סיבה משנית – כאב שרירי/ מפרקי כתוצאה מהבקע והניתוח. במידה ומדובר בגורם ראשוני ממקור דלקתי ללא מנגנון נוסף לכאב, יש לשקול טיפול תרופתי לכאב. לגבי האפשרות של טיפול בזריקות יש להתיעץ עם הכירורג המנתח. לגבי זריקת נובוקאין הינו לאלחוש מיקומי בלבד, לעומת קורטיזון שהינו חומר תרופתי אנטי דלקתית אך עם תופעות לוואי. במידה וקיים חשד לפגיעה במערכת שרירים ומפרקים כפגיעה משנית יש להתייעץ עם אורתופד ופיזיותרפיסט לגבי טיפול שמרני. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה