כאבים והפרעות תחושה רגליים וברכיים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/02/2019 | 05:41 | מאת: ברק

שלום, בן 23, בדר"כ בריא, בעל עודף משקל (30 BMI) ופלטפוס בכפות רגליים דרגת חומרה בינונית, מזה כחודשיים סובל מכאבים בכפות רגליים(בדגש על העקבים) ובברכיים בעיקר בהליכה ובמאמץ, נשלחתי לבצע בדיקת מיפוי עצמות להלן התוצאה: מיפוי עצמות : חומר הזרקה : המטופל קיבל 00mCi.27 של MDP Tc99m. סיבת הפניה: כאבים בכף הרגל. ממצאים : קיימת קליטה מוגברת ולא הומוגנית בעצמות הטרסוס של כפות הרגליים, בקרסוליים יותר משמאל, קליטה מעט מוגברת בברך שמאל, בכתפיים, בחלק תחתון של סקרו-איליאק דו-צדדי ואי סדירות בקליטה בע"ש. סיכום : קליטה מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים נווניים או דלקתיים. יש לציין בנוסף שמאז החלו הכאבים אני מרגיש בהפרעות תחושה המתבטאות בתחושות נימול, רעד, " שריפה" ודקירות בכף הרגל(כולל באצבעות) באופן כרוני וכמעט ללא הפסקה אשר מקרין לאורך כל הרגל והשוק אל הגב והתכווצויות שרירים מידי פעם דבר אשר פוגע בי משמעותית בתפקוד היום יומי ובמהלך השינה. אשמח לקבל ייעוץ בנושא, מה עושים במצב שכזה? טיפולים? בדיקות נוספות? האם זוהי פגיעה אורטופדית/נוירולוגית? יש מקום לבדיקת EMG? יש קשר לכאבי דורבן?

ברק שלום, על פי הסיפור שלך הייתי ממליץ ראשית לעשות בירור אצל נוירולוג ואולי אפילו ראומטולוג על מנת שיאבחנו אם קיימת בעיה הדורשת מענה מהם. כל זה לפני אורתופד, והתייחסות מקומית לכאב בכף הרגל. אני כן ממליץ לדייק בטיפול בעזרת מעבדת הליכה שתוציא המלצות ספציפיות במידה כמובן ואין ממצאים קלינים אצל הרופאים. המעבדה והטיפול השמרני יוכלו לעזור גם בייעוץ משלים כגון מדרסים, ונעליים במידת הצורך. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה