כאבים בכף כרוניים בכף רגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

04/08/2013 | 10:53 | מאת: שמרית

שלום, לפני כשלוש שנים נפלתי וסובבתי את הברך של רגל שמאל לא נמצא שום ממצא שאפשר וניתן היה לבצע טיפולים על מנת להקל על ההגבלה וטיפולי פיזוטרפיה רק החמירו את הכאב . עם הכאב וההגבלה למדתי לחיות . לפני כחצי שנה החלו אצלי כאבים בכפות הרגליים בעיקר ברגל שמאל באזור ראש מטטרסוסים 4-5 וצניחה קלה של הקשת הפנימית רגל שמאל שעיקר הכאב התגבר לאחרונה באיזור הקשת הפנימית . התחלתי לפני שבוע ארקוקסיה ואין בכלל שיפור .הגעתי למכונים מסויימים על מנת לעשות מדרסים והרגשתי אבחון חלקי ולא מקצועי , אני ממש לא יודעת מה לעשות אבחון הליכה במכונים עולה המון כסף ואני לא יודעת אם זה מה שיתן את המענה ואת האבחון לכאב החזק הזה במיוחד בסוף היום .ואם בכלל מדרס זה מה שאני צריכה . אשמח לעזרה בנושא . תודה מראש -שמרית

שמרית שלום, ללא ספק הבדיקה שהייתי בוחר הינה מעבדת הליכה. שתספר אבחון מלא ודרכי טיפול לפתור את הבעיה. צריך לבדוק מבחינה ביומכאנית האם יש קשר בין הפגיעה בברך שמאל לבין הכאב בכף רגל שמאל. קיימות שתי מעבדות הליכה שמתמחות בתחום הזה בלבד. אפוציה נוספת, הינה בדיקת הביומכאניקה של כף הרגל בלבד. טופס 17 דרך קופ"ח. הבדיקה נקראת מדידת לחצים בכף הרגל, ואני מפנה אותך למעבדה לחקר ההליכה והתנועה בבית חולים איכילוב. אפשר להתחיל בבדיקה זו ולבדוק את הצורך בבדיקה מלאה מקיפה יותר בהמשך. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

18/08/2013 | 08:54 | מאת: שמרית

סאם תודה על התגובה המקצועית . אשמח לדעת מה שם המעבדות שיוכלו לבדוק את הקשר בין הפגיעה בברך לבין הכאבים בכף הרגל (אם קיים כזה ) למרות שאני כמעט בטוחה שכן מאחר וההליכה שלי הפכה למוגבלת במרחב תנועה של הברך . וכנראה שזה שינה את היציבה של כף הרגל שלי והכאב הוא כרוני .הבעיה שבבדיקות כמו M..I.R ומיפוי לא ממש עולים על מה הסיבה לכאב וההגבלה בברך .או נתינת מענה לבעיה .תודה שמרית .

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה