עמידת ייצוב

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/07/2013 | 07:52 | מאת: נהר

אני משחק ומתאמן פריזבי כמעט כל יום! (אחלה משחק) במשחק יש הרבה שינויי כיוון וקפיצות לגובהה משחקים על דשא עם פקקים של כדורגל! יש לי אביזר "פיתה" בבית, השאלה אם אני יעשה מספר תרגילים של 10 דקות על רגל אחת עם עיניים פתוחות , הזזת הרגל שבאוייר קדימה ואחורה, עמידה על רגל אחת עיניים עצומות זה יכול לעזור לי במניעת פציעות קרסול וברך? ארי בפיתה אנחנו עומדים על רגל אחת בלי תזוזה ובמשחק אנחנו מבצעים נחיתות על הרגל עם תנועות ולא עמידה פאסיבית? נ.ב אני יודע שמומלץ לעבוד גם על בוסו וטרמפולינה אבל "פיתה" זה גם מספיק? אשמח אם תפרט בבקשה כי זה נושא חשוב מאוד תודה סאם

שלום התרגול שלך על פיתה הוא טוב ועובד בעיקר על חיזוק התחושה הפרופריוספטיבית של הגפה התחתונה.אפשר לשפר את התרגול ולהתקדם איתו באמצעות זריקת כדור אל קיר תוך כדי עמידה למשל או לבצע קפיצות ממנו לריצפה. עדיף הנחית פיזיותרפיסט בנושא , אפילו חד פעמית, על מנת לא לגרום לנזק.פיתה היא אמצעי טוב, בוסו וטרמפולינה הן גיוון ומאפשרות למידה נוספת של הגוף לשליטה מוטורית. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה