תרגיל חיזוק

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/06/2013 | 04:49 | מאת: זוהר

שלום סאם, הייתי ביום חמישי במכון פיזיוטרפיה באצטדיון רמת גן בגלל כאב קרסול קל שהיה לי במהלך עונת הכדורגל. ראיתי בחור מבצע את התרגיל הבא בדיוק: http://www.youtube.com/watch?v=PV6alLYtMCk שהוידאו מגיע ל7 דק ו40 שניות המתאמן מבצע תרגיל על פיתה ומכונת כח. אשמח אם תסביר לי מה מטרת התרגיל? 2.אם אני שחקן כדורגל שרוצה למנוע פציעות ברכיים התרגיל הזה הוא מתאים? תודה רבה

זוהר שלום מטרת התרגיל הוא חיזוק של ארבע ראשי וגפה תחתונה בנשיאת משקל חלקית תוך כדי אימון פרופריוספטיבי שהינו סוג של משוב תחושתי. התרגיל מתאים יותר למי שהוא לאחר פציעה כיוון שהמטרה להעמיס פחות על הרגל. אם אתה בריא וספורטאי ורוצה לאמן קבוצת שרירים זו וגם חשוב המרכיב הפרופריוספטיבי עדיף לבצע תרגול על פיתה בעמידה על רגל אחת בלבד בדרגות קושי גבוהות. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה