בעיות שלנפילות ואיבוד זיכרון אישה מבוגרת

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/04/2013 | 02:45 | מאת: ורוניקה

מדובר באישה מבוגרת הגרה בבית אבות. היא סובלת מבעיות זיכרון ובחודשים האחרונים, מזה 7-8 חודשים נפלה מידי פעם וגם הובאה למיון ועברה CT מוח(יש לי תוצאות).מאז שנה שהיא נמצאת בבית אבות לא נבדקה ף פעם על ידי ניורולוג, רק פעמיים על ידי פסיכו-גריאטרי(בכניסתה וב12/2012). לאור התדרדרותה שבה הבחנתי החלטתי לקחת אותה לרופא ניורולג. באותה הזדמנות נודע לי במה היא מטופלת תרופתית, ולכן אני פונה אליך כיוון שהרגשתי היא שהטיפול הזה עוזר לה לרדת קוגניטיית בזמן שבו אני מכירה ומבקרת(במיוחד מזה 3 חודשים). אני רושמת להלן את הטיפול התרופתי שאותו היא מקבלת כרגע.למרות שאני יודעת שלא קל להביע דעה מבלי להכיר פרטים, אינני שקטה כי תחושתי היא שטיפול הזה לא תקין ובנוסף הנירולוג אליו ביקרנו היום הוסיף לה תרופה נוספת.אם צריך להוסיף פרטים אבקש לרשום לי מה ובמידה והם רשותי אצרפם. טיפול עכשיוי: 1. MIRTAZAPINE 30 MG - MIRO 2. VENLAFAXINE 37.5 MG 3. RISPERIDONE 1MG - RISPERDAL 4. MEMORIT 10 MG שתי התרופות הראשונות הן אנטי-דכאוניות, השלישית היא אנטיפסיכוטית והאחרונה כר דירנו עליה קודם. היום הומלץ לקחת תרופה נוספת שהיא נגד התקפי אפילפסיה - אולי היא מונעתנפילות , אך האם המכלול הזה אינו בעייתי DEPALEPT CHRONO 500MG או 500G,לא ברור לי ממכתבו של הרופא, אני מניחה שמדור ב-MG. האישה בת 84 הייתה סטיסטיקאית במשרה ממשלתית, מספרת שהיה לה זיכרון פנומנלי בצעירותה, היא מאד נבונה. אני מקווה שלמרות הקושי תוכל להביע דעה לגבי הרכב התרופתי העכשיוי ולהרכב + תוספת התרופה החדשה. אני מודה מראש

ורוניקה שלום אני ממליץ בתחום זה לפנות ליחידה להפרעות בתנועה הנמצאת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), על מנת לעשות סדר באבחנה ובטיפול. בברכה סאם www.imacs.co.il

22/04/2013 | 21:19 | מאת: ורוניקה

סאפם תודה. לאישה זו יש המון בעיות ובית האות מכניס לה כמויות של תרופות שלדעתי הצנועה של "רופא" לא מתאים אלא לקרב אותה למקום ללא מוצא. אנו בחיפה, יש לך המלצה דומה שנמצאת כאן?

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה