נפיחות ובצקת לכל אורך הרגל עם כאבי תופת

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/02/2013 | 21:23 | מאת: ליזי

לפני כחודש וחצי החלה נפיחות עם כאבי תופת מהברכיים ומטה, ומלפני כשבועיים הנפיחות התפשטה, וכרגע זה מהירך למעלה ועד קצה האצבעות ובפרט ברגל ימין.עשיתי בדיקות קרדיולוגיות ( הולטר 24 שעות ואקו לב)והכל כשורה. עתי דופלר ורידים עמוקים וגם הכל כשורה. יש לי בעיות שחיקה בברכיים ובעיות של שינויים ניווניים בעמוד השדרה, הצרות תעלה ובלטי דיסק.אני אמורה לעבור מיפוי עצמות וEMG לבירור נוסף.כשאני במנוחה מוחלטת הכאב נרגע והנפיחות יורדת. הכאב חזק ומאד מגביל בהליכה, עמידה ומעבר בין ישיבה לעמידה או משכיבה לעמידה. אני בת 64, עברתי ארתרוסקופיה בשתי הברכיים, לפני 3 שנים ושנתייםוגם סובלת מפיברומיאלגיה. ממה זה יכול לנבוע??? אולי בעיות לימפטיות? אודה על תשובתכם בהקדם

ליזי שלום לא בהכרח קיים קשר בין הנפיחות לכאב בגפיים. ייתכן וזו בעיה לימפטית ,זו גם אפשרות. יש להתחייס לשתי הבעיות ולגשת לפיזיותרפיסט במידה ואכן עברת כבר את האורתופד והראומטולוג. פיזיותרפיסט יבדוק וינסה לאתר את מקור הבעיה ויתאים תכנית טיפול. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה