שינוי בתבנית הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/11/2012 | 14:01 | מאת: חסה

לפני כחצי שנה שמתי לב שבהליכה כף רגלי השמאלית נוטה לכיוון פנים (פרונציה) ולא יחסתי לכך חשיבות יתרה. לאחרונה, המצב החמיר, בהליכה אני מרגישה שכף הרגל ובעיקר העקב קורס כלפי פנים (לכיוון מדיאלי) וגם היציבה הפכה להיות כזו (כלומר, לא רק בהליכה). בשבוע האחרון התחלתי ממש להרגיש כאב קל בהליכה מעל העקב בצד הפנימי של כף הרגל. מה אוכל לעשות/למי לפנות? תודה מראש.

שלום ייתכן כי קיימת פגיעה באחד הגידים (אכילס או טיביאליס פוסטריור) שגרמו לאותה צניחה בכף הרגל. על פי התיאור במצבך,קיימת כעת אסימטריה במבנה הביומכאני של הגפה התחתונה ואת חייבת להבדק ולטפל בפגיעה באופן שמרני. תכנית הטיפול תינתן אך ורק לאחר זיהוי מקור הבעיה ראשית באמצעות בדיקה קלינית ובמידת הצורך בדיקה במעבדת תנועה. תכנית הטיפול לרוב תכלול טיפול מקומי בכאב, חיזוק שרירים רלוונטים, חבישות כגון טייפינג, טיפול חשמלי , והמלצה להנעלה מתאימה ומדרסים. בברכה סאם www.imacs.co.il

02/12/2012 | 21:16 | מאת: חסה

אורתופד?

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה