שאלה לגבי MRI בברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/10/2012 | 22:49 | מאת: לינוי

שלום רב, אני חיילת שנפצעה לפני 10 חודשים בברך ימין,כתוצאה מנפילה-חבלה,כריעה וכו'..במהלך תרגילים ביצעתי פיזיורתפיה כבר כמה חודשים ואכן יש שיפור, אבל עדיין כאבים עזים מפעם לפעם וקשיים בתפקוד יומ-יומי. ביצעתי גם אולטראסאונד וגם MRI, ובMRI יצא שכביכול אין לי שום קרע ושום בעיה משמעותית בברך. האחבנה לכל אורך הזמן הייתה דלקת בגיד הפיקה, ובאולטראסאונד נראה התעבות בגיד ותפליט. השאלה היא איך זה הגיוני שהMRI לא מראה כביכול שום בעיה ויש לי כאבים עזים לפעמים וקושי יומ-יומי? האם אפשר לשלוח לך תמונה מהדיסק שתאמר רק מה דעתך לגבי פיענוח הMRI. בתודה מראש.

לינוי שלום כיום ידוע שאין קשר מובהק בין ממצאים של הדמייה לבין תלונות החולה. זאת אומרת שגם אם היו מוצאים משהו בהדמיה שאת מחשיבה אותו כמשמעותי וכמקור לתלונות שלך זה לא מחייב. אי לכך אני ממליץ לחזור לטיפול שמרני טוב בפיזיותרפיה. אבחון מקור הכאב וטיפול בבעיה שכעת היא כבר כרונית. את אמורה לחזור לתפקוד מלא ללא כאב. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה