שיקום לאחר שתי פגיעות בברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/06/2012 | 10:13 | מאת: מור

שלום, אני בת 42 רוקדת ריקודי עם ושורות ולמרות שסובלת מעודף משקל פעילה ספורטיבית לא מעט. לפני כשנה נחתתי נחיתה לא טובה בריקוד הרגל נשארה ישרה על הקרקע "תקועה" והברך הסתובבה במקום בעוצמה שמעתי "קנאק" חזק וצנחתי ארצה הברך התנפחה מאוד ולא יכולתי לעמוד על הרגל מכאבי תופת. עשיתי MRI ופענוח מומחה ברך (מהטובים בתחום שסומכת עליו) וקבע שיש קרע במיניסקוס המדיאלי אבל אמר שמה שמדאיג יותר שיש נזק לסחוס ולפיקה עברתי ארתרוסקופיה טיפולית ובה נכרת חלק גדול מהמיניסקוס המדיאלי בגלל קרע מרוטש ועברתי פיזיוטרפיה אינטנסיבית של כחודשיים שהטיבה לא מעט וכמעט חזרתי לפעילות רגילה כלומר הליכה של כ-7 ק"מ 3-4 פעמים בשבעוע ושעה וחצי ריקוד בשבוע כמעט ללא כאבים. חודשיים אחרי הניתוח פספסתי מדרגה החלקתי ונפלתי עליה על הברך המנותחת ומאז כאבי תופת, הרופא שהיה קצת מודאג שלח אותי ל-MRI חוזר ובו לא נמצא קרע טרי אבל ממצאים כמו: יניסקוס מדיאלי: מצב לאחר ארתרוסקופיה והטרייה של המיניסקוס. המיניסקוס קטן, קטום בגוף קרן אחרוית קטנה. לא הודגם קרע חדש. מיניסקוס לטרלי: בגובה ואות תקינים רצועה צולבת קדמית: בעובי ואות תקינים. רצועה צולבת אחורית: בעובי ואות תקינים. רצועה קולטרלית מדיאלית: בעובי ואות תקינים. רצועה קולטרלית לטרלית: בעובי ואות תקינים. גיד הפיקה: בעובי ואות תקינים. בצקת ברקמות הרכות פרהפטלרי. גיד הקאודריצפס: בעובי ואות תקינים. פיקה: סחוס ומבנה גרמי תקינים. פמור דיסטלי, טיביה פרוקסימלית: קיימת שחיקת הסחוס של קונדיל פמורלי וטיביאלי מדיאלי, מלווה בצקת אינטרומדולרית קלה בקונדיל הטיביאלי, סובקורטיקלי סמוך לאיזור השחיקה. פגם בסחוס של קונדיל פמורלי לטרלי. אות חריג בלשד העצם בפמור, טיביה, פיבולה. שומן הופה: ללא ממצא פתולוגי. הודגם נוזל במפרק הברך בכמות קטנה. מאז עברתי שוב פיזיוטרפיה, הלכתי עם קב כחודש אבל המצב לא טוב יש לי עדיין כאבים לא קלים בכל הליכה קלה, מה ניתן לעשות? האם יש סיכוי ש"פוספס" משהו ב-MRI ויש קרע? מה הטיפול המומלץ? אולי הידרוטרפיה? אני דיי מיואשת. תודה מור

מור שלום למרות שאין קורולציה מלאה בין ממצאי הדמייה לקליניקה, הפעם התוצאות כן יכולות להסביר את הסימנים והסמפטומים שלך. אני ממליץ לטפל באופן שמרני ולהמשיך פיזיותרפיה שכוללת תרגול פונקציונאלי אם עקרון הפחתת העומס מהמדור הפנימי של הברך. בנוסף אני יכול להמליץ על נסיון טיפול באפוס שקיים היום בשוק. להשלמת התמונה רצוי להבדק במעבדת הליכה ותנועה לשם זיהוי מקור הבעיה והטיפול בה. בכבוד רב סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה