בקע דיסקיםים גב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

29/02/2016 | 13:07 | מאת: גב תחתון

שלום רב! אח שלי סובל כאבי גב זמן רב. עשה בדיקות MRT. זה התשובה על MR-tomograms בתחזיות סטנדרטיים מצבי T1-WI ו- T2-WI לורדוסה המותני הוא יישר. ציר השדרה הוא לא נשבר. הצורה והמבנה של החוליות כרגיל. אין תזוזה של החוליות. יש הפחתה של הגובה של דיסק L1-C1, קליפת מוח חותם וגוף osteophytes השולי הקטן B2-B5, סימנים של ניוון של דיסקים ברחבי אות MR הנמוכה מהם בזמן T2-WI. קטע נחושה: שניות - L2 - מוחרם פריצת דיסק חזרה 7 מ"מ (הגודל הכולל של 7x15 מ"מ), דחיסת שק dural ועמוד השדרה L2 מימין; 1.3 B4 - בחזרה מוחרם פריצת דיסק ממש עד 6 מ"מ, דחיסת שק dural ובחזרה B4 הזכות; B4-B5 - בליטה עגולה של למעלה דיסק עד 4 מ"מ, דחיסת שק dural; 5-81 - בליטה דיסק עגול עם רכיבים foraminal עד 4 מ"מ (מימין) ו -5 מ"מ (משמאל), היצרות של הנקב הבין חולייתי השמאלי, דחיסת שק dural ועמוד השדרה 81 בצד שמאל. גודל sagittal של תעלת השדרה מצטמצם לפי רמת 1L-L2 ו -10 מ"מ, L2 - BS עד 12 מ"מ, L3-L4 עד 8 מ"מ, B4-B5 עד 10 מ"מ, 5-81 מ"מ עד 10 מ"מ. Dugootroschatye מעווה מפרקים עם צמצום פערים משותפים, osteophytes השולית היפרטרופיה קשה של ההיבטים. חרוט וזנב-סוס חוט שדרה להיראות נורמלים. רקמות רכות ליד חוליות עמוד שדרה אינן משתנות. מסקנה: MR-סימנים של מחלת דיסק ניוונית, spondylosis, spondyloarthrosis עמוד השדרה lumbosacral עם דיסק בקיעה N - B2, BS - L4, L4-דיסק בליטה 5-81 היצרות תעלת השדרה. תגידו בבקשה אפשרי לטפל לבייה או שיש צורך לניתוח? צילומי MRT נישלח לפי הצורך

לא הבנתי הרבה מהתשובה המבולבלת שרשמת מציע להגיע ליעוץ של מומחה ממילא הטיפול נקבע לפי תסמינים וממצאי בדיקה גופנית ולא רק לפי ממצאי הדימות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה