תרגילים איזומטריים לבלט/פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

07/12/2015 | 18:01 | מאת: שלי

שלום רב, בת 40+, אשמח לדעת מהי חומרת הממצאים הבאים של CT מותני, ובאיזו מידה תרגילים לחיזוק השרירים יכולים לעזור. כמו כן נאמר לי שההבדל בין בלט ופריצה הוא ברמת הטרמינולוגיה בלבד. L5-S1 - בלט דיסק אחורי מרכזי ושמאלי הגורם להיצרות בינונית של תעלת השידרה עם לחץ על השק התקאלי, בעיקר משמאלף להיצרות פורמינלית קלה משני הצדדים וללחץ קל על שורשי S1 משני הצדדים, יותר משמאל. L4-L5 - בלט דיסק הקפי ואחורי כללי הגורם להיצרות בינונית של תעלת השדרה עם לחץ קל על השק התקאלי ולהיצרות פורמינלית קלה משני הצדדים. L3-L4 - בלט דיסק הקפי כללי הגורם להיצרות בינונית של תעלת השידרה ושל הפורמינות עם לחץ קל על השק התקאלי ועל שורשי L3 משני הצדדים. L1-L2 - מיבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות אין עדות לבלט דיסק. L2 -L3 - מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק הקפי כללי קל. תודה רבה

לא ניתן להעריך חומרה על סמך תיאור מלולי בלי לראותה צילומים ובלי לבדוק אותך ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה