הניתוח לא הצליח

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

10/04/2015 | 13:47 | מאת: יעקב

שלום לרופא! אני בדיוק 1 שנה וקצת עברתי בוולפסון ניתוח בע"ש תחתון שבו נעשה הרחבת התעלה כולל קיבוע. מהניתוח הרווחתי רק שאין נימול המלווה כאב ורדמת המלווה כאב (יש קצת רדמת קלה ב2 כפות הרגליים אבל זה לא מלווה כאב , זה הופיע מיד לאחר הניתוח) אבל לעומת זאת נישאר הכאב שהוא מוגדר כ"חמור" ובדיוק לפני שבועיים נוצרה החמרה שבו הכאב מוגדר כ"בלתי ניסבל" , אני לא יכול לעמוד יותר מ2דקות על רגלי ואני חייב במהירות להגיע למיטתי ולנוח והכאב נעלם אחרי 4דקות כשזה מלווה בייסורים נוראיים. סיפרתי למנתח והוא קבל אותי בוולפסון וראה את כל הדיסקים וטען שזה "שינויים ניווניים" באזור המפרקים. הטיפול שהוא נתן: 1. הידרותרפיה 2. זריקות במרפאת כאב 3. הורדת משקל (פה הוא צודק) 4. להשתדל להיות בפעילות 5. אופני כושר ב- 8/15 יהיה בדיוק 2 שנים מאז שעברתי את הניתוח "הארור הזה". אני בן 63 ואני לא אוכל לחיות עם הכאבים האלה. לפי הבנתי הניתוח "לא הצליח". המנתח הסביר שבאם המצב לא ישתפר אז אצתרך לעשות MRI . "או שתצתרך לסבול כל חייך כאבים" , הבן אדם עשה לי נזק מכיון שלאחר הניתוח יתברר כי נוצרו לי 2 בלטים אחד מתחת לקיבוע והשני מעל הקיבוע. המלצות:1.מה עלי לעשות? 2. מה לא יוכלו רופאים להוציא אותי מהמצב הנתון?

לקריאה נוספת והעמקה

קשה בדיו ק להבין מדבריך מה הבעיה - אם נוצר בלט מעל ו/או מתחת לקבוע הגורם כעת ללחץ - לא ברור לי למה אתה מיחס את הוחצרות הבעיה לרופא? הבלט יכול היה להוצר גם ללא הניתוח זה תהליך ההניוון הטכבעי של הדיסקים בכל מקרה אם זה מקור הכאב שלך - אפשר בהחלט לעזרו אבל אולי ידרש עוד ניתוח כדאי בכל מקרה לבצע כעת MRI עם חומר ניגוד והלגיע ליעוץ וחוות דעת נוספת של עוד מומחה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה