כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

05/09/2013 | 13:37 | מאת: דנה

שלום, אני בת 24 שסובלת כבר כמה שנים מכאבי גב תחתון. אני מטופלת בשיאצו וזה ממש מקל על הכאבים ובדרך כלל מעביר אותם לתקופה ארוכה עד שהם חוזרים שוב. נאמר לי שהשרירים שלי מתקצרים ואני צריכה לבצע מתיחות כדי שלא יהיו כאבים. מצאתי תרגילים שונים שנועדו לחיזוק שרירי הגב התחתון ולמתיחות אבל אני מרגישה שכשאני עושה את התרגיל, אני ממש מרגישה את הכאב בגב..זה אמור להיות כך? למשל תרגיל למתיחת הגב, אז בעת המתיחה אני ממש מרגישה את הכאב ואת הגב הכואב. זה תקין? או שבעת התרגילים לא אמורים להרגיש כאבים?

לקריאה נוספת והעמקה
05/09/2013 | 19:55 | מאת: כירופרקט

מדוע מטפלים רבים לא מצליחים לרפא כאב גב? כאב גב הנובע מסיבות לא לגמרי ידועות , מהווה בעיה למטפלים בתחומי הטיפול השונים. בבלוג הקודם דיברנו על כך שהאבחנה המדוייקת מזרזת את הפתרון אך היא קשה לאבחון. מכאן די ברור שדרך הטיפול באי אבחנת הגורם לכאב, תהיה תלויה בדרך הטיפול של המטפל. כאן נעוצה עיקר הבעיה. חיינו הפכו במהלך העשורים האחרונים לתלותיים עד כדי כך שאיננו מבחינים בעינינים פשוטים שביכולתינו לפתור ללא התערבות חיצונית. זה כמו לומר שהחופש המודרני הרחיב את מושג הטיפול לגישות רבות של טיפול רפואי, נפשי ואלטרנטיבי. לכל אחד יש מטפל, ומטופלים בגישות שונות ומשונות מספרים שהטיפול עזר להם מאוד גם אם זו לא האמת וזאת כדי לא להטיל את האחריות למצבם על עצמם. ייתכן שהסיבה שכל הטיפולים קצת עובדים, היא כי בכולם נותנים לנו דבר שאנו זקוקים לו מייד, אנחנו רוצים להיפטר מהכאב בכל מחיר. ומכאן למסקנה הגיונית: תהיה אתה המטפל של עצמך כי רק אתה מכיר את גופך ומודע למצבך 24/7/365 כלומר כל הזמן. מטפל, שזמנו קצוב כי המטופל הבא מחכה בקוצר רוח, יראה אותך , ישמע ממך ויאבחן על פי מה שתגיד לו. כאן נמצא הפתרון לשאלת האבחנה: אתה נתת בידי המטפל את ההחלטה כיצד לטפל רק על פי מה שהוא יודע. ההיגיון אינו חלק מהאבחנה. פריצת דיסק, בלט דיסק, שינויים ספונדילוטיים הם חלק מהאבחנות אך לא בהכרח הן נכונות ולכן גם הטיפול עלול לא לעזור. המסקנה: הפעל את שיקול הדעת הבריא שלך ותטפל בעצמך בכאב! ההיגיון הבריא אומר שבעת כאב גב אני צריך לשחרר את הלחץ בין החוליות ושחרור השרירים על ידי מתיחה . כל זה עושה ביעילות ובמהירות והחשוב ביותר : הפתרון לכאב מצוי אצלך, אתה יכול לטפל בו ללא תלות חיצונית. השימוש בשיטת היפוך (גב BACK) הוא החזרת האחריות למצבך הבריאותי אליך.

05/09/2013 | 23:13 | מאת: רפי עשת - הרבה יותר מטיפול

שינה נכונה, יציבה נכונה, יכולות למנוע את הכאב העתידי http://www.rafieshet.co.il

08/09/2013 | 12:02 | מאת: רועי - המרכז ליוגה טיפולית

לתרגל ללא הכוונה לא נכון לדעתי. תרגלי תרגול שמובנה למצבך. אני ממליץ לך לבוא אלינו למרכז ליוגה טיפולית וללמוד לטפל ולהירפא מכאבי גב. במיוחד כשיש לך משמעת עצמית לתרגול בבית. הנה לינק אודות ריפוי כאבי גב עם יוגה טיפולית: http://www.yogatipulit.co.il/66243/backache

הכאב לא מסמן עבודה טובה עם השרירים יתכן שאת צריכה יותר הכוונה או עבודה מדורגת יותר - ויתכןם שיש בעיה כזו שגם התרגילים לא יפתור- בעקר אם יש גירוי שרשי ניכר הגורם להרגשת מתח - ובעצם לא מודבר במתח אמיתי אלא בגירוי של שרשי העצב עקב דיסק הנוגע בהם - מציע לך להיגע ליעוץ מומחה עמוד שדרה מלא על סמך בדיקה ועיון בצילומי הדימות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה