זיזים בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

20/06/2011 | 18:41 | מאת: טל

שלום, מזה שנים (אני בת 50) שסבלתי מכאבי גב תחתון קלים ולעיתים התקפות קשות יותר. כמו כן הקרנה של עצב סאייטי מגב תחתון לכף רגל שמאל. תמיד הייתי פעילה ספורטיבית למרות הגב- אומנויות לחימה, מחול, יוגה ולאחרונה הליכה. לפני כשבוע עברתי התקפה קשה של כאב גב תחתון. נזקקתי לזריקת וולטרן וכדורי ארקוקסיה במשך 5 ימים. צילום הרנטגן: ע"ש מותני זיזים קדמיים ב L1 ,T12 סקוליוזיס קל קימור ימינה. על הסקוליוזיס ידוע לי מזה שנים, אך הזיזים זהו ממצא חדש. מה זה אומר? האם מומלץ לעשות בדיקה נוספת של CT? MRI וכיצד מומלץ לטפל? תודה, טל

אין טעם בבדיקה כעת אם אין תסמינים משמעותיים מדובר בשינויים הקושרים לתהליכי השחיקה שאין בהם כל ממצא מיוחד או מדאיג ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה