שחיקת דיסק

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

26/12/2009 | 14:32 | מאת: רפאל אבנט

שלום דוקטור. עזרתך דרושה! אני חייל בן 20. לפני כשנה החלו לי כאבים בגב תחתון שהקרינו לרגל שמאל.לאחר ביצוע CT הדבר אובחן כפריצת דיסק בגובה l5-S1. לאחר טיפולים כירופקרטיים הכאב ברגל חלף, ונותרתי עם גב בגב תחתון, ומגבלת תנועה בכיפוף, כאשר אני חש כאב בשרירים החבליים ברגל שמאל כשאר אני מתכופף. כמו כן כאב מקומי בגב התחתון השמאלי. החלטתי לבצע ניתוח כריתת דיסק לפי המלצתו של פרו' יגאל מירובסקי, ביצעתי MRI. וכאשר הגעתי לדיון לפני ניתוח, התגלתה כי הבעיה איננה כלל פריצת דיסק, אלא שחיקת דיסק. הוצעו לי 2 אפשרויות ניתוח הכוללות קיבוע, או החלפת דיסק מלאכותית. אודה לך אם תסביר לי על סוג הפציעה/ מחלה, וכמו כן על סוגי הניתוחים שהוצעו לי ועל אחוזי ההצלחה שלהם ! תודה רבה !

הבעיה אינה כל כך שיעוא ההצלחה שהוא טוב אלא השפעת ניתוח מסוג זה על עמוד שדרה של גבר צעיר כמוך שלפניו עוד שנים רבות של פעילות גופנית ממליץ לך לנסות ולהמנע ככל שניתן מטיפול ניתוחי מסוג זה בגילך הצעיר לו היית אזרח הייתי ממליץ לך לשקול צריבת דיסק לפני כל החלטה על ניתוח אם זה לא אפשרי - מציע לך לנסות להיגע להטבה אתה אתה יכול לחיות בשלום גם אם מצבלך לא "ממושלם" על ידי פעילות גופנית סדירה מתונה התעמלות שחיה אופנים פילאטיס וכדומה\ ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תורים: 054-7478864

27/12/2009 | 01:16 | מאת: רפאל אבנט

אודה לך אם תסביר על הפרוצדורה !

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה