פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה

הפורום יעסוק בהסרת משקפיים ובשיפור הראייה: הסרת משקפיים בלייזר, טיפולים כירורגיים וטיפולים לא ניתוחיים, במגוון שיטות. לציבור הגולשים יינתנו תשובות על-ידי רופאי רשת "עיניים", מומחים בתחום הקרנית ומנהלי מחלקות עיניים ורופאים בכירים בעלי ניסיון רב בתחום. התשובות יינתנו תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, לקבלת מידע: 3122*
4172 הודעות
4048 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה

הפורום יעסוק בהסרת משקפיים ובשיפור הראייה: הסרת משקפיים בלייזר, טיפולים כירורגיים וטיפולים לא ניתוחיים, במגוון שיטות. לציבור הגולשים יינתנו תשובות על-ידי רופאי רשת "עיניים", מומחים בתחום הקרנית ומנהלי מחלקות עיניים ורופאים בכירים בעלי ניסיון רב בתחום. התשובות יינתנו תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, לקבלת מידע: 3122*

אני לאחר ניתוח אינטרלאסיק להסרת משקפיים. לאחר הניתוח נשאר לי קצת מספר וטיפות טילאופטיק מורידות לי את המספר. אני מעוניינת לעשות הפסקה של מספר חודשים עם הטיפות בשל מיגרנות. אני סובלת בדכ ממיגרנות וחוששת שהטיפות מגבירות לי את המיגרנות. האם יש חשיבות להשתמש בטיפות טילאופטיק עכשיו, בזמן שאחרי הניתוח, או שהן משפרות ראייה ללא קשר לניתוח ואני יכולה לדחות את השימוש בהן בכמה חודשים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני לאחר ניתוח אינטרלאסיק להסרת משקפיים. לאחר הניתוח נשאר לי קצת מספר וטיפות טילאופטיק מורידות לי את המספר. אני מעוניינת לעשות הפסקה של מספר חודשים עם הטיפות בשל מיגרנות. אני סובלת בדכ ממיגרנות וחוששת שהטיפות מגבירות לי את המיגרנות. האם יש חשיבות להשתמש בטיפות טילאופטיק עכשיו, בזמן שאחרי הניתוח, או שהן משפרות ראייה ללא קשר לניתוח ואני יכולה לדחות את השימוש בהן בכמה חודשים? תודה רבה. ד"ר אליה לוינגר.

שלום רב, אם הטיפות גורמות להחמרה במיגרנה אני ממליץ להפסיק אותן. במידה ויש נסיגה במספר ניתן להשתמש בסוג טיפות אחרות. בכל מקרה אני ממליץ להוועץ על כך עם הרופא המטפל. ד"ר אליה לוינגר.

12/05/2019 | 13:30 | מאת: מיה

שלום רב דר הבחנתי שאני רואה בהירות שונה בשתי העיניים בעין ימין יותר מואר מעין שמאל זאת אומרת עין ימין בגוונים יותר חמים -כתום צהוב ,, עין שמאל גוונים קרים אפור כחול . פניתי לשני רופאים האחד אמר שאינו רואה בעיה , השני אמר שבעין שמאל יש צילנדר וזו הסיבה (העין שרואה בה יותר כהה ) . חדות הראיה שלי טובה מאוד 6/6 בשתי העיניים . מלפני 9 שנים אני רואה צללים לאורות בלילה , מילים מרוחים וצללים ברמזורים . כל הבדיקות תקינות . השאלה שלי : האם צילנדר אכן גורם להבדלי צבעים בעיניים ??? מה עוד יכולה להיות הסיבה ?? שאלה אחרונה האם יכול להיות שמתפתח אצלי קרטקונוס ? אני בלחץ אני בת 27

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צילינדר לא גורם להבדל בראיית צבעים. התקדמות משמעותית בצילינדר עלולה להיות סמן להתפתחות קרטוקונוס בחלק מהמקרים, אבל אין קשר להבדל בראיית צבעים. על מנת לבדוק האם מדובר בצילינדר על רקע קרטוקונוס יש לבצע מיפוי קרנית. קרטוקונוס מתפתח בד"כ בגיל צעיר מ- 27, אבל אם חל שינוי בצילינדר הייתי ממליץ לבדוק את העניין ע"י מיפוי קרנית בהצלחה

12/05/2019 | 10:06 | מאת: מיה

שלום רב דר הבחנתי שאני רואה בהירות שונה בשתי העיניים בעין ימין יותר מואר מעין שמאל זאת אומרת עין ימין בגוונים יותר חמים -כתום צהוב ,, עין שמאל גוונים קרים אפור כחול . פניתי לשני רופאים האחד אמר שאינו רואה בעיה , השני אמר שבעין שמאל יש צילנדר וזו הסיבה (העין שרואה בה יותר כהה ) . חדות הראיה שלי טובה מאוד 6/6 בשתי העיניים . מלפני 9 שנים אני רואה צללים לאורות בלילה , מילים מרוחים וצללים ברמזורים . כל הבדיקות תקינות . השאלה שלי : האם צילנדר אכן גורם להבדלי צבעים בעיניים ??? מה עוד יכולה להיות הסיבה ?? שאלה אחרונה האם יכול להיות שמתפתח אצלי קרטקונוס ? אני בלחץ אני בת 27

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צילינדר לא גורם להבדל בראיית צבעים. התקדמות משמעותית בצילינדר עלולה להיות סמן להתפתחות קרטוקונוס בחלק מהמקרים, אבל אין קשר להבדל בראיית צבעים. על מנת לבדוק האם מדובר בצילינדר על רקע קרטוקונוס יש לבצע מיפוי קרנית. קרטוקונוס מתפתח בד"כ בגיל צעיר מ- 27, אבל אם חל שינוי בצילינדר הייתי ממליץ לבדוק את העניין ע"י מיפוי קרנית בהצלחה

10/05/2019 | 08:13 | מאת: מיכל

אני לאחר ניתוח אינטרלאסיק להסרת משקפיים. לאחר הניתוח נשאר לי קצת מספר וטיפות טילאופטיק מורידות לי את המספר. האם יש חשיבות להשתמש בטיפות טילאופטיק עכשיו, בזמן שאחרי הניתוח, או שהן משפרות ראייה ללא קשר לניתוח ואני יכולה לדחות את השימוש בהן בכמה חודשים? תודה רבה

שלום רב, הטיפות הללו נועדו להוריד במקצת מספר שנותר. עדיף להשתמש בהן כעת לפי המלצת הרופא, מדוע לדחות את הטיפול לזמן מאוחר יותר? בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

שלום ד"ר, ביום ה1.5.19 עשיתי ניתוח לייזר בשיטת הpr k. מיותר לציין שכמובן לא ראיתי טוב לאחר הניתוח, גם לא עכשיו ( המספרים היו 9 בשתי העיניים..) היום ביצעתי בדיקה והסרתי את העדשות הטיפוליות.התבשרתי שהכל בסדר ושאגיע בעוד 3 שבועות לבדיקה נוספת. האמנם, היום בבוקר בעת שקמתי כנראה חלמתי חלום רע מה שגרם לכך שקמתי בבהלה ועצמתי את העיניים בחוזקה- עד כדי כך שהעיניים התחילו ממש ממש לכאוב, לשרוף ולדמוע. לפחות כחצי שעה. לאחר מכן זה עבר כאילו כלום. אך אני שמה לב שמהבדיקה ועד עכשיו התחיל לי טשטוש מסיבי בראייה לקרוב - רק בעין ימין- דבר שלא היה לפני-לא ראיתי טוב זה נכון- אך רק לרחוק. לקרוב ראיתי מצויין. יכול להיות שעניין ה"שפשוף" פגעה באפיתל להחלים כמו שצריך? על אף שהייתי לאחר מכן בבדיקה והרופאה בישרה שכרגע הכל בסדר? אני מודאגת מהטשטוש ראייה לקרוב... מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. מדובר בזמן קצר מידי ובמספרים יחסית גבוהים אז לוקח זמן של מספר שבועות להתייצבות סופית 2. אם נבדקת והכל בסדר כנראה האפיתל שלם ואין ממה לדאוג 3. הראיה תוקנה למרחק. לקרוב זה ביפור אחר ויש להתרגל למרחקים החדשים. לפני הניתוח היית קצרת רואי ויכולת לראות טוב ממרחק ממש קרוב. כעת קוצר הראה תוקן ולא ניתן יותר לראות ממרחק ממש קרוב אבל סביר שהראיה תהיה טובה ממרחק של כ 35 ס״מ - מרחק שמוגדר כמרחק קריאה סטנדרטי בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

07/05/2019 | 10:41 | מאת: ספיר

לאחר הניתוח הרופא אמר שאי אפשר לשאוף את העיניים אם כך כיצד יכולה לנקות את העין? גם שטיפת פנים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן בצורה עדינה לנקות סביב ואת העיניים לאחר הסרת העדשות בניתוח PRK. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

06/05/2019 | 16:51 | מאת: אורן

שלום אני בן 40 ראיה 4.5 מספר אני מתעניין בהסרת משקפיים בלייזר אך חושש האם הלייזר הוא האם הוא יכול לעוור והאם יש תופעות לוואי אחרי ההסרה ומה הן? וכמה זמן זה מחזיק מעמד ללא משקפי ראיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כעיקרון הניתוח בטוח ובעל תוצאות טובות מצד שני יש צורך בבדיקת התאמה לניתוח. בסוף הבדיקה הרופא מציין את הסיכויים והסיכונים שבניתוח. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

עברתי ניתוח להסרת משקפיים מסוג אינטראלאסיק לפני כשלושה חודשים. כשבועיים לאחר הניתוח הרגשתי שהמספר גדל מעט (בין חצי למינוס אחת) והרופא המליץ לי על טילאופטיק פעמיים ביום במשך חודשיים. הטילאופטיק אכן שיפר את הראייה. לאחרונה ירדתי במינון, לטיפה אחת ביום ושוב אני מרגישה שהמספר מתחיל לגדול. האם הטילאופטיק משפר ראייה באופן זמני או קבוע? כמה זמן מומלץ להשתמש בטיפות לטובת שיפור קבוע? האם יש חשיבות להשתמש בטיפות בזמן שאחרי ניתוח או שהן משפרות ראייה ללא קשר לניתוח? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לקבוע. לעיתים הטילופטיק משפר את הראיה באופן קבוע ולעיתים זמני. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

02/05/2019 | 08:40 | מאת: יעלי

שלום, באוגוסט 2018 נותחתי ע"י שמוליק לוימגר, שיטת אינטראלאסיק מספרים סביב מינוס 6. בחודשים האחרונים הראייה התדרדרה, רואה מאוד מטושטש גם ביום ובעיקר בלילה. בביקורת עם הרחבת שעשיתי לפני שבועיים במרפאת עיניים נאמר שהראייה שלי היא 6:6 והרופא אמר לי שאולי יש רבע מספר אבל אני עדיין רואה מאוד טוב. כשהתעקשתי שזה לא המצב הוא רשם לי טיפות עיניים ALPHAGAN ואמר שזה אולי יעזור וכדאי לנסות. נראה לי מיותר לטפטף טיפות שמיועדות להפחתת לחץ תוך עיני בעיקר כשלא אובחן אצלי תסמין כזה. מה ניתן וצריך לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אוכל להיכנס להמלצות כלשהן. אם היה לך ביטחון ברופא המצויין שניתח אותך, אז מדוע לפקפק כעת בהמלצות שלו? הוא נתן את המלצותיו על סמך בדיקה שביצע. אם לך זה נראה מיותר, זה בסדר אבל לא נכון לדעתי ללכת לרופא אחד, ולחפש המלצות מרופא אחר, שבכלל לא בדק. ללא כל קשר, נסיגה במספר של 0.25 או אפילו יותר אינה נדירה, במיוחד במספרים גבוהים ויש לקבל זאת בהבנה. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

זומנתי לבדיקת ביקורת לאחר הניתוח והופתעתי שלא יכלתי לראות את המספרים באמצע ובסוף למרות שלפני זה ראיתי הכל..מה זה אמור להיות המנתח שעשה לי לא היה והרופא שהיה גם הופתע ואמר לי להמשיך בטיפות ליובש ולחזור החודש הבא האם זה הגיוני לפני הניתוח המספר שלי היה קטן מאוד ..אני מודאג מאוד האם הניתוח נכשל????

שלום רב, חודש וחצי לאחר ניתוח כזה זה לא זמן מספק לקביעת תוצאה סופית החלמה שונה מאדם לאדם. אני ממליץ להמשיך ולהיות בקשר עם הרופא והמכון המנתח

29/04/2019 | 20:42 | מאת: דוד

שלום אני חודש לאחר prk ולצערי הופיעה לי פטריה שנזקקת לטיפול. קיבלתי קומגיס קרם לעשרה ימים אך אני גם לוקח סטרודקס. האם יש בעיה בשילוב בין התכשירים(שניהם מכילים סטרואידים). תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אין מניעה. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

עברתי ניתוח prk להסרת משקפיים לפני שבוע ועדיין יש לי נפיחות בעיניים..לא ראיתי חומר על הנושא הזה באנטרנט..מה הסיבה..נורמלי??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הנפיחות היא בד״כ בעפעפיים וזה שכיח לאחר ניתוחים כמו שעברת. זה יעבור. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

היי,עברתי ניתוח להסרת משקפיים אינטרלאסיק לפני יומיים שלושה. מאתמול בערב כל פעם שאני שמה את הטיפות(לא משנה אילו) העיניים ממש שורפות לאיזה 10 דקות ואז הכל בסדר. יש משהו שאפשר לעשות או שהגברת השימוש בדמעות המלאכותיות יספיק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יובש הוא הגורם וזה די שכיח. הטיפול הוא רק דמעות מלאכותיות בברכה, ד"ר אורי מלר

24/04/2019 | 16:56 | מאת: אורן

שלום, לאחר בדיקת התאמה מתאים לprk , עובי הקרניות הוא 510, כאשר יש לי צילינדר 1.75 בימין ו3.7 בשמאל עם רבע מספר ( לא משמעותי לפי מה שנאמר לי) . השאלה היא האם יש נתונים סטטיסטיים/מחקרים על הצלחת הניתוחים הללו במקרי צילינדר בלבד, ושאלה נוספת היא האם ההחלמה״ פשוטה״ יותר מכיוון שכמות הרקמה היורדת היא פחותה ממספרים גבוהים יותר. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התוצאות בתיקון צילינדר קטן ובינוני כפי שתארת דומות לתיקון מספר מינוס כך שמדובר בתוצאות טובות אין קשר להחלמה. זה זהה. אין קשר בין כמות הריקמה המלוטשת להחלמה. בברכה, ד"ר אורי מלר

23/04/2019 | 12:47 | מאת: שי

עשיתי ניתוח prk לפני כחודש, רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה שלאחר כחודש מהניתוח יש בעיה בעין אחת לקריאה מקרוב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב עדיין המספרים לא התייצבו וגם יש ברוב המקרים חוסר סימטריה בין שתי העיניים. ממליץ להמתין לפחות עוד כחודש ואז לבדוק.

23/04/2019 | 12:40 | מאת: שואל

שלום רב, עשיתי ניתוח לייזר בשיטת prk לפני כחודש , עין אחת רואה יחסית בצורה ברורה ועין שנייה יש מריחה כפילות של עצמים מוארים וראיה מטושטשת. נבדקתי לפני מס' ימים במכשיר שרואים בית ובודק את המספר. עין אחת חצי וצילינדר ועין שנייה רבע. האם החלמה לאחר חודש מעלימה צילינדר? בנוסף נמצא שיש עליה תוך עיני ושאני נדרש להפסיק ליטול סטראודים, האם זה לא יעכב את קצב ההחלמה? רב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראשית אם יש עליית לחץ יש להפסיק את הטיפול בסטרואידים. הפסקה זו לא תעכב את הריפוי והמספרים יתייצבו

22/04/2019 | 22:03 | מאת: דוד

שלום, עברתי prk לפני כחודש למס -9. כיום רואה טוב בעין שמאל וקצת פחות טוב בימין. לפני מס ימים הופיע כפל ראיה המופיע רק בלילה בצפיה במסכים או לוחיות רישוי מאורות כמו כן יש מריחת צבע של פנסי רחוב. האם התופעה תקינה לשלב זה בתהליך ההחלמה? דורש התייחסות מיוחדת? כמו כן בזמן כיווץ העיניים התופעה מפסיקה. ניסתי להרטיב מחשש ליובש כגורם אך ללא שינוי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תיקון של מספר כה גבוה אורך זמן במיוחד בניתוחי prk ולכן אני ממליץ להמשיך ולהיות במעקב עד להחלמה מלאה. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

שלום רב, עשיתי ניתוח לפני חודש בשתי העיניים אינטלאסיק. במהלך החודש חזרתי אל המנתח בטענה,שאני רואה טוב מקרוב, אבל לא רואה טוב מרחוק. מהניתוח אני כל הזמן מטושטשת. המנתח אמר שזו תקופת החלמה ושאני רואה 6/6 למרות הטשטוש. אני לא נוהגת מאז הניתוח בגלל ה טשטוש ואני ממש לא מרוצה מהניתוח. זו אמורה להיות השיטה החדשנית ויש לי תופעות ששייכות יותר ל- prk אשמח לדעתך, אם הגיוני שכך אמורה להיראות תקופת החלמה מאינטרלאסיק? תודה מיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החלמה היא עניין אינדיבידואלי ועשויה להשתנות בין אדם לאדם אמנם עב חודש מהניתוח אבל ההחלמה טרם הסתיימה ולכן אם נבדקת ולא נמצאה בעיה אני ממליץ להתמין בסבלנות להחלמה מלאה ואני בטוח שהכל יסתדר. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

22/04/2019 | 01:55 | מאת: מנחם ברנר

האם ניתן להשתמש בטיפות מסוג רפרש טירס של "אלרגן" בתור תחליף דמעות לאחר ניתוח לייזר? בנוסף, אם כן, יש לי מספר בקבוקים עם תוקף עד מאי 19. האם ניתן להשתמש בהם לאחר תוקף זה, או שעדיף לקנות חדשים? תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. כן. אלה טיפות טובות 2. לא ניתן להשתמש בטיפות או תרופות לאחר שתוקפן פג ויש לרכוש חדשות בהצלחה

שלום פרופ , הרופא אמר לי לשים 4 פעמים ביום את הטיפות במשך שבוע וגם את המשחה. את המשחה רציתי לדעת אן שמים בתוך העין כמו הטיפות. ואם כן מדוע ראיתי מטושטש לאחר מכן? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המשחה יכולה לגרום לטישטוש בראיה מאחר והיא סמיכה מאוד ולכן גורמת למיסוך

14/04/2019 | 23:08 | מאת: מאור תורג’מן

שלום לפני 4 שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים כמובן ברשת עיניים בשיטת אינטראלסיק אצל דוקטור לוינגר המספרים שלי בעיניים היו כמעט מינוס 3 ב2 העיניים עם צילינדר גבוהה בחצי שנה האחרונה הרגשתי ירידה קלה בראייה בתקופות כאלו ואחרות והלכתי להיבדק נאמר לי שיש לי פלוסים קטנים ב2 העיניים של 3/4 בעין שמאל ובעין ימין כמעט +1 עם צילינדר נמוך שמתלווה למספרים האלו ( משהו כמו 1 ומשהו ) מספרים די נמוכים ונאמרו לי בבדיקה ברשת עיניים שהם ״חסרי משמעות״ מכיוון שזה שריר שהעין מפעילה כדי להתגבר על כך הבעיה שלי היא בלילה שדי קשה לי להתגבר על זה ולפעמיים גם ביום אני מרגיש שזה מפריע לי ( בתקופות ) השאלה שלי היא כזו יש טעם להרכיב משקפיים במספרים כאלו ? אני מפחד להרגיל את העיניים יש סיכוי שהמספרים האלו יחלפו ? או יחמירו ? ומה עלי לעשות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הפורום לא יכול לשמש תחליף למה שנאמר לך בבדיקה. באופן כללי מספרי פלוס קטנים הם אכן חסרי משמעות מיוחדת ולא דורשים התערבות או הרכבת משקפיים. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

08/04/2019 | 11:08 | מאת: מני

שלום, ביצעתי את הניתוח לפני 30 יום והראייה מקרוב ממש לא טובה. הייתי בבדיקה ושם אמרו לי שהמשפר שלי הוא בערך +1 בכל עין. הם טוענים שיש דברים שהם לא יכולים לצפות.. האם יש סיכוי שישתפר? האם ניתן לתקן והאם שווה בכלל? העניין שבהתחלה הרגשתי שהראייה לרחוק הייתה יותר טובה והחדות ירדה לאחרונה. תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1.מטרת הניתוח לשפר את הראיה לרחוק. 2.אם היית רגיל/ה לראות מקרוב ממרחק מאוד קרוב, הדבר מעט ישתנה. מרחק קריאה אמור להיות כ- 35 ס"מ כך שיש להתרגל למצב החדש 3.מעט פלוס בהתחלה, זה לא חריג. זה אמור להשתפר. בכל אופן, עבר רק חודש אז הייתי ממתין. לא נהוג לבצע דבר לפני 6-9 חודשים מהניתוח בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

03/04/2019 | 15:03 | מאת: משה

שלום, אני כ 3 וקצת חודשים אחרי הניתוח, אך עדיין אני לא רואה 6/6 מה שגם עקב טעות, בחודש השני והשלישי לניתוח לא שמתי טיפות ליובש בעיניים והעיניים שלי היו יבשות(שמתי רק בחודש הראשון), האם עקב כך שלא שמתי טיפות ליובש בעיניים זה יכול לפגוע בתהליך ההחלמה שלי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם יש יובש תחליפי דמעות יכולים לעזור. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

01/04/2019 | 15:15 | מאת: ערן

ד ר לוינגר שלום רב, אני מאוד מעוניין לבצע הסרת משקפיים בלייזר אך כיוון שיש לגביי ספק אני רוצה שרק אתה תבדוק את התאמתי לניתוח באופן אישי. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בשמחה אין בעיה. יש צורך לקבוע בדיקת התאמה. ניתן ליצור קשר במספר 3122* בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

הייתי בבדיקות התאמה לניתוח השתלת עדשות לתיקון הראיה ואני מעוניין לעשות את הניתוח רציתי לדעת אם במקרה ואצטרך תיקון - צריבה בלייזר של הרשתית, האם הפרוצדורה תשתנה בעקבות העדשות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הפרוצדורה לא תשתנה

31/03/2019 | 06:35 | מאת: אסתר

עברתי ניתוח אינטראלאסיק מונוויז'ן לפני כחצי שנה. הראייה עדיין לא חדה לגמרי. האם זה סביר בשלב זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בכל הקשור למונוויזיין – צריך להבין שבכל מקרה מדובר בפשרה מסויימת במטרה לשמר חלק מהראיה בטווח הקרוב ולכן חדות הראיה לא תהיה אף פעם חדה כמו שהיא היתה יכולה להיות בתיקון של שתי העיניים למרחק יחד עם זאת כל אפשרות שהיתה נבחרת הייתה מגלמת בתוכה פשרה: 1. משקפיים או עדשות ללא ניתוח – פשרה 2. תיקון שתי העיניים למרחק – פשרה (היות וכל הראיה לטווח הקרוב היתה אובדת) 3. מונויזיין – פשרה (תיקון למרחק עם שימור חלק מהקרוב) הסטטיסטיקה מראה שסה"כ מרבית מהמטופלים שעוברים טיפול בשילוב מונויזיין מרוצים מהבחירה גם במחיר של פשרה זו וגם לעיתים בפשרה של הרכבת משקפיים בחלק מפעולות היומיום. לגביך, סביר להניח שלאחר 6 חודשים המצב קרוב למצב סופי תמיד אפשר לשקול תיקון של המצב וביטול המונויזיין אבל במקרה זה יש לזכור שהראיה לטווח הקרוב לא תישמר עוד ואישית לא הייתי ממהר לבחור בכך.. להחלטה סופית הייתי ממליץ להיוועץ עם המנתח שלך

25/03/2019 | 16:13 | מאת: יורי

לאחר שבועיים שעברו מהניתוח אני עדיין לא רואה בצורה טובה , האם יש צורך בבדיקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זמן ההחלמה לאחר ניתוח מסוג זה הוא ארוך יותר, עדיין זהו נחשב זמן קצר מהניתוח. הראיה תשתפר בהמשך. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

25/03/2019 | 16:11 | מאת: בוריס

עברו 10 ימים מאז שנותחתי , האם עישון קאנביס יפגע לי באופן ההחלמה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדבר לא יפגע אך יכול להגביר יובש בעיניים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

22/03/2019 | 07:39 | מאת: אירית

הי, אני ביום התשיעי אחרי הסרת משקפיים בprk התעוררתי בבוקר עם כאב ועין מאוד אדומה אחת האם אלה תופעות שיכולות לקרות אחרי הניתוח? אני לוקחת טיפות אנטיביוטיקה וסטרואידים ותחליפי דמעות לפי הוראות הרופא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לענת באופן ספציפי. יש לדווח למרפאה על כל בעיה חריגה ולא ניתן לקבוע דרך הפורום אם מדובר במשהו חריג. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

היי, רציתי לדעת תוך כמה זמן מניתוח אינטרלאסיק ניתן לעשות שיזוף מלאכותי במכונה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין מניעה מיוחדת כעבור 3 שבועות אבל יש להשתמש במגזיני עיניים

שלום, אני כ3 שבועות לאחר ניתוח לייזר ורואה לא טוב טקסט מקרוב, למשל כאשר יושבת מול מחשב - הוא מטושטש, מרוח, יש לו צל וכו' (הבעיה נובעת רק מאחת העיניים בעיקרון). אך בעבודתי אני חייבת לעבוד מול המחשב (מגדילה את הפונט, מורידה הירות ועדיין מתאמצת הרבה). אני מרגישה שמאמצת את עיניי הרבה ורציתי לדעת האם זה יכול להזיק להן, האם מאמץ של העיניים יכול לגרום לפזילה או לבעיות נוספות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המאמץ לא יכול לגרום לנזק כל שהו או פזילה. עוד קצת סבלנות זה ישתפר. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

13/03/2019 | 00:29 | מאת: ר

עברתי לפני חודש וחצי ניתוח prk בתוספת wavefront, שלמיטב הבנתי היה אמור להביא לתוצאות ניתוח מדויקות יותר (תוך כדי גריעת כמה אלפי שקלים נוספים מהחשבון שלי). המספרים לפני הניתוח- באיזור -4.50 בשתי העיניים, ללא צילינדר. היום אני רואה בעין שמאל בצורה סבירה (עדיין לא 6/6) ובעין ימין רואה מטושטש (6/15), אותיות מרוחות ומלוות בצל, וגם הצבע עמום ופחות מואר מאשר בעין שמאל. במיפוי הקרנית של עין ימין עדיין ניתן לראות שהטופוגרפיה מסביב למרכז הקרנית במיקום מסוים לא אחידה ונמוכה יחסית- מה שנראה כאילו קרן הלייזר לא הייתה מדויקת ושייפה במקום לא רלוונטי, שלא הצליח לשקם את עצמו עד היום וייתכן שהוא הגורם לעיוותי הראייה בעין ימין. בנוסף, בבדיקה שעשיתי היום נאמר לי שנוצרו לי צילינדרים של מעל 1 בשתי העיניים כתוצאה מהניתוח. אבל למרות הממצא הזה של הצילינדרים הזהים בשתי העיניים אני עדיין רואה הרבה יותר טוב בעין שמאל שמפצה על הראייה המאוד לא חדה בעין ימין, מה שגורם לי שוב לחשוד שמדובר בעצם ברשלנות של המנתח. ואם אכן זה המצב- התשלום הנוסף עבור הדיוק של ה-wavefront הוא פשוט אירוני... על מה אתם מסתמכים (מלבד סטטיסטיקה) כשאתם משתמשים בתשובת ברירת המחדל הרווחת- 'נא להתאזר בסבלנות וזה יתרפא מאליו'? ניתן לקבל הסבר רפואי קצר איך צילינדר שנוצר יש מאין בעקבות ניתוח לייזר אמור להעלים את עצמו? כנ"ל לגבי עיוות בטופוגרפיה לא במרכז השדה (בלי קשר לשינויי טופוגרפיה בעקבות היובש). תודה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1) החלמה מניתוח היא דברהאינדיבידואלי. לא כול אחד מחלים באותה צוה ובאותו הקצב ולכן המלצה להעזר בסבלנות היא בהחלט במקום 2) אכנולוגיית הוויב-פרונט היא מתקדת ביותר אבל גם בעזרת טכנולוגיה זו החלמה עשויה לארוך זמן 3) סוג הניתוח prk הוא ניתוח שבבסיסו ההחלמה ארוכה יותר 4) חודש וחצי זה עדיין לא זמן בו מדברים על החלמה מלאה וסופית 5) אין ברירה, יש להמתין להתייצבות ובכל מקרה כרגע אין מה לעשות מעבר להמתנה. לא תבוצע בשלב זה שום פעולה ניתוחית נוספת. רק במידה ולאחר זמן של לפחות 9 חודשיים יוותר מספר כלשהו המאפשר טיפול נוסף ניתן יהיה לשקןל זאת אך אנחנו עדיין מאוד רחוק מלשקול דבר זה כעת אני מאחל החלמה טובה ומלאה וכן, הסטטיסטיקה לטובך בעניין. מרבית המקרים מחלימים בצורה מיטבית

ביצעתי ניתוח אינטרלאסיק ביום חמישי האחרון, הראייה בשמאל מההתחלה הייתה קצת פחות מפוקסת מימין אבל היום כמה ימים אחרי הטיפול עין שמאל רואה יותר גרוע, האם זה תקין וזה אמור להתייצב אחרי תקופה? אני מקפידה על טיפות אנטביוטקיות, סטרואדיות וטיפות ליובש

שלום רב החלמה סופית יכול להיות מספר שבועות כך ששבוע בלבד לאחר הניתוח זה לא זמן מספק לקבלת תוצאה סופית

10/03/2019 | 20:44 | מאת: oren

שלום רב, לפני 4.5 שבועות עברתי ניתוח אינטרלאסיק להסרת משקפים בטכניקה של עין ימין לרחוק ועין שמאל לקרוב, וזה משהו שצריך קצת להתרגל אליו, בימים האחרונים אני מרגיש שאני רואה בעין שמאל (לקרוב) פחות טוב בראייה לרחוק , כאילו יש איזה ירידה בראייה, אין אני יודע את זה? קודם כל שאני עוצם את עין ימין ומסתכל דרך שמאל אני חושב שהתוצאה שאני רואה פחות טובה מהשבועיים -שלוש הראשונים אחרי הניתוח, דבר שני גם בראייה ב 2 עיניים אני חושב שיש מעט רגרסריה, כאילו למוח קשה לעבד שעין אחת לא רואה כל כך טוב לרחוק בגלל הירידה קצת בחדות הראייה שאני מרגיש בימים האחרונים בעין שמאל (דרך אגב עדין רואים בה שטפי דם לעומת עין ימין שנעלמו שטפי הדם) שאלתי היא, האם זה תקין.. המעט רגרסייה הזו? האם זה משהו שעין שמאל שראתה ככה ככה אחרי הניתוח לרחוק (אך רואה מצויין לקרוב) ירדה קצת בראייה לרחוק והאם זה הולך להתהפך ולהשתפר? אני פשוט רוצה לדעת האם צריך ללכת להבדק כעת כי יש כאן משהו מחשיד או שמדובר בתופעה מוכרת ואין צורך להתרגש ? (אציין ששוב שהראייה הכללית בעת שאני מסתכל עם 2 עיניים בסדר אך התחושה היא שקרה משהו שעין שמאל קצת ירדה בחדות הירידה לעומת לפני שבוע - שבועיים ) תודה מראש אורן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ויש עוד צורך בזמן עד להסתגלות למצב החדש. אם יש קושי או הפרעה בראיה אפשר להקדים את הביקורת לרופא המנתח. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

10/03/2019 | 15:57 | מאת: תום

היי אני תום, בת 29. יש לי מספר גבןה במשקפיים, סביבות מינוס 17 עם 2.5 צילינדר. רציתי לשאול האם יש כיום ניתוח *שאינו כירורגי* שיכול להתאים לי להסרת משקפיים? יודעת על ניתוח השתלת עדשה, אבל לא מעוניינת לעבור תהליך פולשני וכואב ברמה הזו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב עניתי כבר במסגרת פורום אחר אך אין ניתוח אחר. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

10/03/2019 | 11:49 | מאת: ליאור

עשיתי ניתוח לייזר לפני שבוע והראייה שלי בעין ימין עדיין קצת מטושטשת ומרגישה יובש מה זה אומר ומה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן ובאמת מדובר ביובש. ממליץ על תחליפי דמעות ואם אין הטבה לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

09/03/2019 | 19:28 | מאת: איקה סופר

שלום.אימי בת 86 חולת אלצהימר וכעת עם קטרקט במצב שלא רואה כלום. האם ניתן לנתח? בהנחה שבהרדמה מלאה. ובתקופת ההחלמה לגרום לה לא לגעת בעיניים? אשמח להתיחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אי אפשר להחליט באופן גורף לגבי אלצהיימר. הרדמה כללית או מקומית תלויה בדרגת חומרת האלצהיימר. לפעמים אפשר במקומית אם יש שיתוף פעולה. בכל אופן חשוב להביא אישור מפסיכוגריאטר על מסוגלות לחתום על טופס הסכמה מדעת כי אחרת יהיה צורך במינוי אפוטרופוס בהצלחה

07/03/2019 | 06:08 | מאת: דנית

שלום. אני בת 22 עם משקפיים כבר 3 שנים יש לי 2.5 בכל עין פלוס מינוס היתי בהתייעצות לניתוח לייזר עשיתי מבחן התאמה ואני מתאימה ללאסיק או לPRK אשמח לדעת מה הסיבוכים העתידיים או המגבלות לעתיד כדי לבחור את המתאים לשגרת חיי. הסבירו לי רק את ההיתרונות והחסרונות של כל אחד על משך ההחלמה ועל הניתוח עצמו וסיכונו.. תודה רבה 😄

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לדון בכל האספקטים הללו דרך הפורום. יש להתייחס לפי הנתונים. שיחה כזאת היתה אמורה להיות מול מי שבדק אותך ואמור לנתח אותך.

שלום אני כשבוע וחצי לאחר ניתוח PRK עם וייבפרונט (היה לי מספר -4.5 בערך בכל עין וצילינדר קטן גם בכל עין) לפי הביקוורת האחרונה לפני כ3 ימים אני כבר אמורה לחזור לשגרה ע"פ הרופא. אך מאז ניסיתי לראשונה מאז הניתוח לשבת מול מחשב ושמתי לב שקשה לי מאוד. כאשר הפרדתי בין העיניים שמתי לב שעם עין ימין אני רואה פחות טוב אך יותר חד וממוקד. מצליחה לקרוא טקסט במחשב כאשר מכסה את עין שמאל ומגדילה מעט את הפונט. לעומת זאת כאשר אני מכסה את ען ימין ומסתכלת עם עין שמאל אני רואה ממש מטושטש. קשה לי ממש לקרוא ולהבדיל בין המילים. האם המצב תקין? ממש קשה לתפקד ככה ומדאיג אותי ההבדל בין העיניים. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שבוע וחצי הוא זמן קצר מידי לקבלת תוצאה סופית. כמו כן הבדל בין העיניים בתקופת ההחלמה הראשונה אינו דבר נדיר. יש להמתין בסבלנות להתייצבות

06/03/2019 | 08:41 | מאת: shlomik

נותחתי על ידך לפני כעשור להסרת משקפיים, מרוצה מאוד ומהכל. כעת הראיה מטושטשת ואני מרגישה מאמץ בראיה. האם עלי לשוב לבדיקה אצלך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ואני שמח על התוצאות. אם יש נסיגה במספר או יש משהו אחר שמפריע, ניתן לקבוע לבדיקה

04/03/2019 | 00:53 | מאת: דיאנה

לפני כחודש עברתי בדיקת התאמה להסרת משקפיים בלייזר ונמצאתי לא מתאימה. שאלתי היא אם כדאי לבקש חוות דעת נוספת, האם יש לפעמים טעויות בבדיקות ההתאמה או שזהו זה. תודה

שלום רב. אפשר לשמוע חוות דעת נוספת

שלום דוקטור. יש לי תינוק,לפני שבוע היה בן 3 שבועות ובאמבטיה הזיז את ראשו ונכנסו לו לעין מים עם שמן בולונאום בייבי לאמבט. האם מסוכן? הלכתי לרופא בבוקר אך התינוק ישן ורופא נוסף ראה אותו אתמול אך גם ישן והוא פתח לו את העין,ראה את האישון בלבד, שם לו מין חומר שאמר שמיוחד לתינוקות שעשה צבע כתום כזה, אמר שנראה תקין. האם כדאי לעשות הרחבת אישונים ולבדוק לעומק? חושבת שאף רופא לא ראה את הלבן בעין ויש מין עכירות כזו בצד העין,לא יודעת אם היה לפני התקרית. יש לי תור לבית חולים בעוד שבועיים,האם כדאי ללכת? הרופא השני אמר שאין לעשות הרחבת אישונים בגיל חודש,האם זה נכון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם התינוק ישן, כנראה לא מציק לו כלום והסיכוי שמשהו רע אירע נמוך מאוד. אבל רצוי להיבדק. אין קשר להרחבת אישונים. הרחבת אישונים נועדה להעריך את מצב הרשתית. אם נכנס חומר כימי לעין הוא עלול לגרום כוויה בקרנית ולא ברשתית. בברכה, ד"ר אורי.

שלום רב השאלה הראשונה זה האם המריחות ראייה שיש לי ביום ובלילה וההילות מסביב לאור שיש לי בלילה יעברו בעתיד אני כבר 3 חודשים לאחר הניתוח.. השאלה השניה שלי היא שאני הקפדתי מאוד על משקפי שמש חודשיים וחצי לאחר הניתוח וקצת פחות בימים שלאחר מכן ועד עכשיו, האם להמשיך בכל מצב עם המשקפיים והאם זה יכולה להיות הסיבה לבעיה הראשונה שציינתי.?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מעריך שבמשך הזמן זה יחלוף מומלץ להמשיך עם משקפי שמש בשמש ב- צ6 חודשים לאחר הניתוח

שלום, אשמח אם אוכל לקבל תשובה, האם יש מניעה לקחת כדורי פרוזאק ולעבור ניתוח לייזר בעיניים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין מניעה

22/02/2019 | 11:39 | מאת: גיל

עשיתי ניתוח להסרת משקפיים. זה גרם לי לעיוות בקרנית שפגע בראיה. קיוויתי לשפר את זה ועשיתי ניתוח נוסף. שניהם PRK בעקבות הניתוח השני נגרם לי יובש קשה בעיניים וכאבי תופת. זה לא טפול כיאות במכון שעשיתי בעזרת דמעות מלאכותיות בצורה מאסיבית. שנתיים וחצי סבלתי עד שבנס בעזרת טיפןל טבעי עבר היובש. נשארה לא אסטיגמציה ואני משתמש במשקפיים. זה היה מאוד טראומתי וגם התוצאה מאכזבת. רציתי לדעת האם יתכן שהסיבה לכך שנשארה לי אסטיגמציה היא היובש שהיה. זה חשוב לי לדעת בגלל האכזבה והטראומה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בשאלה מאוד ספציפית ולא ניתן להשיב ללא בדיקה. באופן כללי, יובש בלבד הוא לא נראה כסיבה לאסטיגמציה. בברכה, ד"ר אורי מלר.

שלום דר אני ואישתי נהנהים ליראות סרטים בפאלפון עד שעות המאוחרות של הלילה בחושך(גם שקצת עייפים) האם זה יכול לצמצם /להזיק לשדה הראייה? בתודה מראש

שלום רב, השאלה נענתה בפורום אחר, כך שלא אחזור על תשובתי. בברכה, ד"ר אורי מלר.

או שאין?

שלום רב אין יתרון ממשי

19/02/2019 | 09:47 | מאת: לירן

הי, עברתי אצלכם (עיניים) ניתוח להסרת משקפיים לפני כ-15 שנה. בזמנו סבלתי מקוצר ראייה. לצערי לאחרונה נמצא שחלה שוב דעיכה באיכות הראיה ויש לי קוצר ראיה של 0.75 בשתי העיניים. השאלה: נזכרתי שכשעברתי את הניתוח הובטח לי אחריות לכל החיים ובמידה ואצטרך תיקון אהיה זכאית לו בחינם. אכן כך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן במידה וניתן רפואית לבצע טיפול משלים הוא לא יהיה כרוך בתשלום נוסף. אבל יש לקחת בחשבון שלא תמיד ניתן לבצע טיפול משלים. על מנת לברר זאת הייתי ממליץ לבצע בדיקה ע"י הרופא שניתח אותך ולראות אם הדבר אפשרי

18/02/2019 | 12:01 | מאת: שואל

ביצעתי בדיקת התאמה ללייזר ב23.9.18 במכון עיניים בירושלים ונמצאתי מתאים לניתוח prk. לאחר זמן בתאריך 10.2.19 ביצעתי בדיקה במכון עיניים תל אביב ונמצאתי לא מתאים לניתוח עקב ספירה נמוכה של תאי אנדותל מתאים ל-ppmd. הדר' במכון עיניים אומר שזה מולד. נגשתי לרופא עיניים מטעם הקופת חולים והוא גם אומר שזה מולד ומוזר שלא אמרו לי על זה מעולם למרות שאושפזתי כמה ימין עקב דלקת חריפה בקרנמת בסוף 2010 בגלל עדשות מגע רכות ולא אמרו לי על זה שום מילה. הדר' במכון עיניים חרושלים לא הזכיר את זה. אשמח לדעת מזה בדיוק ppmd? ואם יש סיכוי שאני מתאים לניתוח לייזר כל שהוא? ואם יש משו לעשוץ לחיזוק תאי אנדותל?

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2019 | 13:16 | מאת: שואל

ואם במצב כזה מותר להשים עדשות מגע?

שלום רב אני מכיר את המקרה שלך. לא יכול להגיד מדוע לא אובחנת עד עכשיו. המחלה בעצם היא ניוון וירידה בספירות תאי האנדותל. יש צורך במערב רופא בקופה. לצערי לא ממליץ על ניתוח הסרת משקפיים.

19/02/2019 | 12:39 | מאת: שואל

עשדות מגע מותר להרכוב במצב כזה?

18/02/2019 | 11:21 | מאת: עדשות אקומודטיביות

שלום רב, אני צריך לעבור ניתוח קטרקט, בגיל 75 לאחר הקריאה של החומר המוסבר כל כך טוב, האם כדאי לחכות לעדשות אקומודטיביות ולא לעבור עכשו את הניתוח מה ההשלכה על העיין בדחייה של ניתוח הקטרקט? בברכה איתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב עדשות אקומודטיביות לא נראות באופק. אם יש קטרקט צריך לשקול ניתוח ולא להמתין מאחר והקטרקט יכול להתקדם.