ניתוח לייזר בגיל 36....

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

11/09/2007 | 06:31 | מאת: אפרת

שלום רב, אני בת 36 ומרכיבה משקפיים לפחות 14 שנה. בעין ימין יש לי מס' 1.75 ועין שמאל 2.5 כאשר בשתי העיניים יש לי צילינד חצי. עיניי הן יבשות ובעת הרכבת עדשות מגע למספר ימים יש גם כאבים עזים וגורם לעיתים למיגרנות. עברתי בדיקת עיניים אצל רופא עיניים ונאמר לי שהעיניים שלי יבשות וקיבלתי נוזל לטיפות דמע. כששאלתי לגבי ניתוח לייזר הרופא טען שמפאת הגיל שלי לא כדאי לעשות ניתוח לייזר משום שבגיל 40 לערך יש בעיית ראייה מקרוב ואז צריך משקפיים לקריאה. כמו כן נטען על ידו שניתוח לייזר גורם ליובש בעין ואם כעת יש לי בעיית יובש זה עלול להחמיר את המצב. שאלותיי הם, האם נגזר עליי להיות עם משקפיים ועדשות מגע לא נוחות כל חיי משום שאני בת 36 ועוד מעט אהיה (עוד 4 שנים שלמות) בת 40 ויש סיכוי שאצטרך משקפי קריאה? האם ניתוח לייזר גורם ליובש כרוני בעין? האם קיימת האפשרות שהניתוח לא יצליח ויגרום להחמרה או לעיוורון בעין? תודה מראש, אפרת

שלום אפרת, 1) אם הבדיקה תיהיה תקינה אין מניעה מלבצע את הניתוח. אנו מנתחים די הרבה אנשים בגילך וגם מבוגרים יותר. לפעמים אנו מנתחים את 2 העיניים ולפעמים רק עין אחת. אני להיבדק ואז לקבל החלטה. 2) לאחר גיל 40-45, רוב האנשים זקוקים למשקפי קריאה ללא קשר לניתוח. 3) בד"כ לא נגרם יובש כרוני אלא יובש זמני וחולף. 4) כמו כל ניתוחים גם בניתוחי לייזר יש סיכונים. כיום, שימוש במכשור מתאים ובמיומנות מתאימה הסיכונים מזעריים. הסיכון לעיוורון אפסי במידה שקיימת התאמה טובה לניתוח. בברכה, ד"ר מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה