שטח טיפולי רחב בניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

22/06/2022 | 22:59 | מאת: אלון

שלום, האם יש הבדלים או הגבלה של רוחב שטח הקרנית המלוטשת בין השיטות השונות? למשל ב PRK משתמשים בכלי עגול שתחום בגודלו על מנת להסיר את שכבת האפיתל ואילו ב TRANSPRK ההסרה מתבצעת על ידי הלייזר. האם יש היגיון לקבוע את סוג הניתוח בהתאם לרוחב הטיפול הרצוי, למשל להעדיף TRANSPRK אם רוחב השטח הטיפולי מאוד גדול? תודה.

שלום רב, מדובר בשלב טכני בלבד שאין לו משמעות לגבי תוצאות הטיפול. גם ב- PRK, גם ב- LASEK וגם ב- TRANSPRK מבוצעת הסרה של האפיתל בקוטר מסויים אבל זה לא החלק האופטי. רק לאחר הסרת האפיתל מתבצע הליטוש האופטי בהתאם למספר בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה